Suomen Nuorkauppakamarit – JCI Finland http://nuorkauppakamarit.fi Johtajuuden kehittäjä - kansainvälinen verkosto Mon, 26 Sep 2016 14:14:06 +0000 fi-FI hourly 1 Aluevaalikokoukset on pidetty ja ensi vuoden tiimejä luodaan nyt – vielä ehtii mukaan! http://nuorkauppakamarit.fi/aluevaalikokoukset-pidetty-ja-ensivuoden-tekijat-valittu/ Sun, 25 Sep 2016 20:12:29 +0000 http://nuorkauppakamarit.fi/?p=6829 Neljän aluevaalikokouksen viimeinenkin etappi on pidetty ja ensivuoden tekijät on valittu. Onnea valituille! Vaalien tulokset ja seuraavat vaiheet löytyvät Vaalit-sivulta ja Facebookin Nuorkauppakamareiden Vaalit -ryhmästä. Tänä vuonna aluevaalikokoukset pidettiin Muuramessa, Imatralla, Iisalmessa ja Tuusulassa. Vaalikokouksissa miteltiin myös alueellisista debattimestaruuksista. Tiukkojen

The post Aluevaalikokoukset on pidetty ja ensi vuoden tiimejä luodaan nyt – vielä ehtii mukaan! appeared first on Suomen Nuorkauppakamarit - JCI Finland.

]]>
Neljän aluevaalikokouksen viimeinenkin etappi on pidetty ja ensivuoden tekijät on valittu. Onnea valituille! Vaalien tulokset ja seuraavat vaiheet löytyvät Vaalit-sivulta ja Facebookin Nuorkauppakamareiden Vaalit -ryhmästä. Tänä vuonna aluevaalikokoukset pidettiin Muuramessa, Imatralla, Iisalmessa ja Tuusulassa.

Vaalikokouksissa miteltiin myös alueellisista debattimestaruuksista. Tiukkojen kisojen jälkeen kansalliseen finaaliin pääsivät Porin, Kotkan, Kuopion ja Espoon Nuorkkauppakamarit.

Myöskin tänä vuonna vaaleissa jäi valitsematta monta loistavaa tekijää. Mahdollisuuksia on edelleen esimerkiksi kamareissa, alueiden kutsuviroissa sekä alue- ja kansallisessa viestintätiimissä. Myös näissä tehtävissä on yhtäläiset mahdollista kasvaa ja kehittyä tulevia vuosi varten. Näistä mahdollisuuksista kannattaa olla yhteydessä oman kamarin puheenjohtajaan, vastavalittuihin aluejohtajiin ja viestintätiimien vetäjiin.

Vaalit ja debattifinaalit jatkuvat vielä Hämeenlinnassa Loistava Tulevaisuus -vaalikokouksessa, jossa valitaan loput kansalliset toimijat. Kokouksen rekisteröinti on edelleen auki!

Menestyksen portaat #growwiththeflow #jci #jcifi #nuorkauppakamari #jcifinland #tuusula @jcifinland

A photo posted by Markus (@herrtzi) on

Kansallinen vaalikokous lähestyy. ☀😎 #folio #loistavatulevaisuus #jcivaasaontour #jcifi

A photo posted by Michaela P (@mpalmber) on

The post Aluevaalikokoukset on pidetty ja ensi vuoden tiimejä luodaan nyt – vielä ehtii mukaan! appeared first on Suomen Nuorkauppakamarit - JCI Finland.

]]>
Uusia senaattoreita D-alueen vaalikokouksessa Iisalmessa http://nuorkauppakamarit.fi/uusia-senaattoreita-d-alueen-vaalikokouksessa-iisalmessa/ Sat, 17 Sep 2016 20:49:54 +0000 http://nuorkauppakamarit.fi/?p=6817 D-alueen vaalikokous pidettiin tänä viikonloppuna Iisalmessa. Ensivuoden aluetekijät valitaan sunnuntaina aamupäivällä. Lauantaina pidettiin gaala Iisalmen Ravintola Raatihuoneessa. Gaalassa nimettiin myös kaksi uutta senaattoria. Paula Koponen #75390 Paula Koponen on ollut Warkauden Nuorkauppakamarin aktiivinen jäsen jo 11 vuoden ajan. Tuo aika on pitänyt sisällään

The post Uusia senaattoreita D-alueen vaalikokouksessa Iisalmessa appeared first on Suomen Nuorkauppakamarit - JCI Finland.

]]>
D-alueen vaalikokous pidettiin tänä viikonloppuna Iisalmessa. Ensivuoden aluetekijät valitaan sunnuntaina aamupäivällä. Lauantaina pidettiin gaala Iisalmen Ravintola Raatihuoneessa. Gaalassa nimettiin myös kaksi uutta senaattoria.
paula_koponen

Paula Koponen #75390

Paula Koponen on ollut Warkauden Nuorkauppakamarin aktiivinen jäsen jo 11 vuoden ajan. Tuo aika on pitänyt sisällään niin projekti- kuin kokouspäällikkyyksiä sekä monia eri hallitusvirkoja. Vuonna 2013 Paula toimi Warkauden Nuorkauppakamarin puheenjohtajana kamarin 50-vuotis juhlavuotena.

Paula on osallistunut useisiin kokouksiin niin alueella, kansallisella tasolla sekä Eurooppakokouksiin, yhteensä kokouksia onkin kertynyt 34. Hän on toiminut alueella D aluetapahtumapäällikkönä sekä Vuoden Nuori johtaja aluekilpailupäällikkönä.

Warkauden Nuorkauppakamarille Paula on ollut todellinen helmi – aktiivinen innostamaan uusia jäseniä mukaan toimintaan sekä auttamaan jäseniä jc-urallaan eteenpäin. Koko kamariuransa ajan hän on ollut kamarimme aktiivisempia osallistujia niin projekteissa kuin koulutuksissakin. Warkaus saa Paulasta varmasti aktiivisen senaattorin!

Miika Natunen #75391

miika-natunenMiika Natunen on  ollut Joensuun Nuorkauppakamarin jäsen vuodesta 2010 lähtien. Pian liittymisen jälkeen hän lähti mukaan kamarin kehittämiseen hallituksessa. Hallitusvirkoja kertyi useita kunnes kamarin puheenjohtajuus koitti vuonna 2014.  Hän on osallistunut kymmeniin alueellisiin, kansallisiin sekä kansainvälisiin kokouksiin. Vuonna 2016 hän toimi D-alueen alueviestintäpäällikkönä. Miika toimii rakennusalan yrittäjänä Joensuussa ja hänet tunnetaan myös ilmailunharrastajana. Hän on myös JCI Finland Foundation -lahjoittaja.

 

 

 

 

 


Senaattorit ovat ansioituneita nuorkauppakamarilaisia, joille Junior Chamber International -maailmanjärjestö on myöntänyt senaattoriarvon. Senaattoreina he saavat mahdollisuuden osallistua nuorkauppakamarin ja Suomen Senaatin toimintaan myös täytettyään 40 vuotta.

The post Uusia senaattoreita D-alueen vaalikokouksessa Iisalmessa appeared first on Suomen Nuorkauppakamarit - JCI Finland.

]]>
JCI President Paschal Diken haastattelu http://nuorkauppakamarit.fi/jci-president-paschal-diken-haastattelu/ Mon, 12 Sep 2016 20:45:39 +0000 http://nuorkauppakamarit.fi/?p=6806 JCI President Paschal Dike vieraili Tampereen Eurooppakokouksessa kesäkuussa 2016. Eveliina Sillanpää haastatteli häntä. Katso Paschal Diken ajatuset muutoksesta, vaikuttamisesta sekä terveiset suomalaisille.

The post JCI President Paschal Diken haastattelu appeared first on Suomen Nuorkauppakamarit - JCI Finland.

]]>
JCI President Paschal Dike vieraili Tampereen Eurooppakokouksessa kesäkuussa 2016. Eveliina Sillanpää haastatteli häntä. Katso Paschal Diken ajatuset muutoksesta, vaikuttamisesta sekä terveiset suomalaisille.

The post JCI President Paschal Diken haastattelu appeared first on Suomen Nuorkauppakamarit - JCI Finland.

]]>
Imatran B-alueen vaalikokouksessa uusia senaattoreita http://nuorkauppakamarit.fi/imatran-b-alueen-vaalikokouksessa-uusia-senaattoreita/ Sat, 10 Sep 2016 21:14:11 +0000 http://nuorkauppakamarit.fi/?p=6795 B-alueen vaalikokous pidettiin Imatran legendaarisessa Valtionhotellissa. Lauantai-illan gaalassa juhlittiin 50-vuotiasta Imatran Nuorkauppakamaria ja samalla jaettiin myös kaksi uutta senaattoriarvoa. Hanna Häppölä #75389 Hanna Häppölä on ollut erittäin aktiivinen JC koko kamariuransa ajan. Omassa kotikamarissaan Riihimäen – Hyvinkään Seudun Nuorkauppakamarissa hän on ollut positiivinen roolimalli

The post Imatran B-alueen vaalikokouksessa uusia senaattoreita appeared first on Suomen Nuorkauppakamarit - JCI Finland.

]]>
B-alueen vaalikokous pidettiin Imatran legendaarisessa Valtionhotellissa. Lauantai-illan gaalassa juhlittiin 50-vuotiasta Imatran Nuorkauppakamaria ja samalla jaettiin myös kaksi uutta senaattoriarvoa.

Hanna Häppölä #75389

hannahappolaHanna Häppölä on ollut erittäin aktiivinen JC koko kamariuransa ajan. Omassa kotikamarissaan Riihimäen – Hyvinkään Seudun Nuorkauppakamarissa hän on ollut positiivinen roolimalli innostaen muita jäseniä aktiiviseen toimintaan. Hän on toiminut hallitusvirassa jokaisena vuonna liittymisestään lähtien ja vetänyt lukemattomia paikallisia projekteja. Omana puheenjohtajavuotenaan hän innosti omalla esimerkillään muita jäseniä nostamaan kamarin toiminnan täysin uudelle tasolle ja loi uskoa tulevaan lopetusuhan alla riutuneelle kamarille.

Hanna on ollut aktiivinen myös alueellisella ja kansallisella tasolla. Hän on toiminut useassa alueellisessa virassa, kouluttajana kansallisella tasolla sekä edustanut kamariaan puhe- ja debattikilpailuissa. Ennenkaikkea hän on edistänyt kamarien välistä yhteistyötä aluerajat ylittäen ja tehnyt kamaritoimintaa tunnetuksi paikallisen Kauppakamarin valiokuntatyön kautta viimeisen kuuden vuoden ajan. Hän on aktiivisesti painottanut kamarin tarjoamia verkostoitumismahdollisuuksia, ja innostanut jäseniä ja koejäseniä osallistumaan kokouksiin ja tapaamaan uusia ihmisiä. Hän on aina kulkenut silmät auki ja innostanut uusia koejäseniä kamaritoimintaan – ja houkutellut tekijöitä myös muihin naapurikamareihin.

Erityisesti Hanna Häppölä on kunnostautunut koulutustoiminnassa. Hän osallistui ensimmäiseen kouluttajakouluun vuonna 2011 ja on ollut siitä lähtien erittäin aktiivinen ja pidetty kouluttaja. Hän on kouluttanut säännöllisesti alueellisissa ja kansallisissa koulutuksissa, ja vieraillut niiden välillä kouluttamassa naapurikamareissakin. Hänen panoksensa on huikea etenkin Start-koulutusten vetäjänä, joita hänellä on takaan eri kokouksissa jo kymmenkunta. Myös tänään täällä hän on vetänyt kaksi koulutusta, joihin moni teistäkin ehti osallistua.

Jani Sund #74546

janisundJani Sund on toiminut aktiivisesti nuorkauppakamarissa jo 11 vuoden ajan. Tuona aikana Jani on hoitanut monia virkoja omassa kamarissa, alueella ja kansallisella tasolla. Kamaritasolla on kuuden hallitusvuoden aikana ollut 9 eri virkaa. Vuonna 2008 hän toimi Imatran Nuorkauppakamarin puheenjohtajana.

Hän on osallistunut useisiin kokouksiin alueella, kansallisella tasolla sekä Eurooppa- ja maailmankokouksissa. Hän on toiminut Tuottava Idea -kilpailun kansallisena ja alueellisena päällikkönä, aluepalkintopäällikkönä sekä kansallisena palkintotuomarina, että  Eurooppa- ja Maailmanpalkintojen palkintotuomarina.

Imatran Nuorkauppakamarille Janilla on ollut hyvin merkittävä ja huomattava vaikutus. Koko kamariaikansa hän on ollut yksi aktiivisimmista jäsenistä. Hän on ollut kamarin nostava ja kantava voima. Jani on ollut aina paikalla kun apua tarvitaan ja auttaa aina hymyssä suin. Voisikin sanoa, että hän on yhtä kuin kamarimme – kun puhutaan Imatrasta, ei voi olla puhumatta Janista!

 


Senaattorit ovat ansioituneita nuorkauppakamarilaisia, joille Junior Chamber International -maailmanjärjestö on myöntänyt senaattoriarvon. Senaattoreina he saavat mahdollisuuden osallistua nuorkauppakamarin ja Suomen Senaatin toimintaan myös täytettyään 40 vuotta.

The post Imatran B-alueen vaalikokouksessa uusia senaattoreita appeared first on Suomen Nuorkauppakamarit - JCI Finland.

]]>
Urheilutoimittaja Kaj Kunnas on Vuoden Positiivisin Suomalainen http://nuorkauppakamarit.fi/urheilutoimittaja-kaj-kunnas-vuoden-positiivisin-suomalainen/ Thu, 08 Sep 2016 11:00:30 +0000 http://nuorkauppakamarit.fi/?p=6790 Positiivareiden ja Suomen Nuorkauppakamareiden raati on valinnut Kaj Kunnaksen, 53, Vuoden Positiivisimmaksi Suomalaiseksi 2016. Valinta julkistettiin tänään hotelli Vaakunan Kaarre-tilausravintolassa, Helsingissä. Palkinnon jakoi Pekka Hyysalo (Vuoden Positiivisin Suomalainen 2014). Raati vaikuttui Kunnaksen valoisasta persoonasta ja hänen kyvystään säilyttää positiivisuutensa rankan vastoinkäymisenkin aikana. Viime toukokuussa

The post Urheilutoimittaja Kaj Kunnas on Vuoden Positiivisin Suomalainen appeared first on Suomen Nuorkauppakamarit - JCI Finland.

]]>
Positiivareiden ja Suomen Nuorkauppakamareiden raati on valinnut Kaj Kunnaksen, 53, Vuoden Positiivisimmaksi Suomalaiseksi 2016. Valinta julkistettiin tänään hotelli Vaakunan Kaarre-tilausravintolassa, Helsingissä. Palkinnon jakoi Pekka Hyysalo (Vuoden Positiivisin Suomalainen 2014).

Raati vaikuttui Kunnaksen valoisasta persoonasta ja hänen kyvystään säilyttää positiivisuutensa rankan vastoinkäymisenkin aikana. Viime toukokuussa Kunnas sai kotonaan aivoinfarktin, josta hän selvisi ensiapuun oma-aloitteisuudella ja naapurien avulla. Tilanteessa olisi ollut helppo vaipua epätoivoon ja hiljaisuuteen. Vaikenemisen sijasta Kunnas kertoi julkisuudessa tarinansa ja toi esiin ikävän tapahtuman hyviä puolia: hän kiitti julkista terveydenhuoltoa nopeasta ja laadukkaasta toiminnasta ja totesi, että nyt hänellä on myös enemmän aikaa läheisilleen. Samalla hän päätti tehdä kaikkensa voidakseen palata takaisin työelämään ja hän onkin kuntoutunut lupaavasti.

Kunnas on toiminut Yleisradion urheilutoimittajana vuodesta 1989 ja hänen positiivinen olemuksensa on tullut suomalaisille urheilunystäville tutuksi monessa eri yhteydessä.

Kaj Kunnas on osoittanut todellista tahdonvoimaa parantumisensa tiellä ja sisua elämänsä käännekohdissa. Hän luo innostusta ympärillään oleviin ihmisiin ja muistuttaa muita siitä, että asenne ratkaisee aina. Raati valitsi Kaj Kunnaksen Vuoden Positiivisimmaksi Suomalaiseksi 2016, sillä hän on loistava esimerkki myönteisen elämänasenteen voimasta.

VUODEN POSITIIVISIN ILMIÖ 2016: Disco K-50

Vuoden positiivisin ilmiö 2016 on Disco K-50. Kyseessä on kerran kuukaudessa Helsingissä Vanhalla ylioppilastalolla järjestettävä disko, jonka alaikäraja on 50 vuotta. Helmikuussa 10-vuotispäiviään viettänyt tapahtuma kerää peilipallon alle yli tuhat hauskanpitäjää myös muualta Suomesta, sekä ulkomailta. Kaikilta tarkastetaan ovella henkilöllisyystodistus.

Raati valitsi Disco K-50:n Vuoden positiivisimmaksi ilmiöksi 2016, sillä se ilmentää positiivisuutta ja iloa, siinä yhdistyvät arvokkaat asiat ja ainutlaatuinen idea. Yli 50-vuotiaita arvostava trendi on käynnistynyt laajalti ja Disco K-50:n merkitys ilmiön alullepanijana on merkittävä. Poikkeuksellisen konseptin takana on mainostoimistoyrittäjä Lilu Nissinen-Turja, 67. Hänet palkittiin viime talvena myös Kanta-Helsingin vuoden mikroyrittäjänä.

Disco K-50 on saanut seuraajia ympäri maan, sisardiscon Tukholmaan ja Nissinen-Turja on jo tänä syksynä vastaamassa kasvavaan kysyntään myös Helsingin ulkopuolella. Tapahtuman suosio osoittaa, että yli 50-vuotiaiden ikäryhmässä on potentiaalia moneen. Ilmiöstä on raportoitu Japanin mediaa myöten.

26. VALTAKUNNALLINEN POSITIIVISUUSVIIKKO

Positiivisuusviikkoa vietetään vuosittain viikolla 36. Viikon tavoite on lisätä myönteisyyttä ihmisten arkipäivässä. Jokainen, joka käytöksellään, asenteellaan, sanoillaan ja energisyydellään luo positiivista ilmapiiriä ympärilleen, parantaa kaikkien elämänlaatua. Annetaan myönteisen asenteen ratkaista – edes yhden viikon ajan vuodessa. Positiivisuusviikkoa on vietetty vuodesta 1991.

VALINNAN TAUSTAA

Positiivarit Oy ja Suomen Nuorkauppakamarit ry yhteistyössä valitsevat vuosittain Vuoden Positiivisimman Suomalaisen. Valinnan tarkoituksena on korostaa positiivisuuden merkitystä voimavarana alati muuttuvassa maailmassa ja tuoda esiin sitä, että positiivisella asenteella voi saavuttaa tavoitteensa ja selvitä vastoinkäymisistä. Palkinto on jaettu vuodesta 1993. Idean isä on yrittäjä ja luennoitsija Juhani Töytäri.

VUOSIEN VARRELLA PALKITUT

2015 Robin Packalén, 2014 Pekka Hyysalo, 2013 Elastinen, 2012 Minna Kauppi, 2011 Antero Mertaranta, 2010 Toni Nieminen, 2009 Alexander Stubb, 2008 Wilson Kirwa, 2007 Teemu Selänne, 2006 Kiira Korpi, 2005 Piispa Eero Huovinen, 2004 Pikku G, 2003 Mikko Kuustonen, 2002 Pirjo Kauppinen, 2001 Veikka Gustafsson, 2000 Vesa Keskinen, 1999 Marco Bjurström, 1998 Satu Silvo, 1997 Jari Sillanpää, 1996 Olli Valtonen, 1995 Mika Halvari, 1994 Valentin Kononen, 1993 Katri Helena.

Elämäntyöpalkinnon ovat saaneet: Hannes Hynönen, Aira Samulin, Elisabeth Rehn, Ilkka ”Danny” Lipsanen, Mauri Kunnas, Esa Saarinen, sekä Hannes Hynönen.

VALINNAN KRITEERIT

 • hän on osoittanut todellista tahdonvoimaa, sisua ja ahkeruutta
 • hänen saavutuksensa ovat merkittäviä
 • hän auttaa myös muita onnistumaan, on innostunut ja palveluhenkinen
 • hän on pitkäjänteinen tekijä, joka on aina uskonut asiaansa
 • hän on oman tiensä kulkija, joka on ryhtynyt sanoista tekoihin

Lisätietoja:

Kiti Friman, Positiivarit Oy, 050-4338325, kiti.friman@positiivarit.fi, http://vps.positiivarit.fi

Jenni Rajahalme, Suomen Nuorkauppakamarit ry, 040-7205755, jenni.rajahalme@jci.fi

The post Urheilutoimittaja Kaj Kunnas on Vuoden Positiivisin Suomalainen appeared first on Suomen Nuorkauppakamarit - JCI Finland.

]]>
Suomen Senaatin hallituksen puheenjohtajaksi psykologi http://nuorkauppakamarit.fi/suomen-senaatin-hallituksen-puheenjohtajaksi-psykologi/ Wed, 07 Sep 2016 16:55:57 +0000 http://nuorkauppakamarit.fi/?p=6787 Suomen Senaatin hallitus valittiin 19.–21. elokuuta Hangossa pidetyssä vuosikokouksessa. Puheenjohtajaksi valittiin Paula Holtari Lappeenrannan Nuorkauppakamarista. Paula Holtari työskentelee aluejohtajana Psycon Oy:ssä, jossa hän on myös osakas sekä hallituksen jäsen. Holtari on koulutukseltaan psykologi, ja haluaa tuoda Suomen Senaattiin osaamisensa sekä yksilöllisten valmiuksien hyödyntämisessä että johtamisen kehittämisen näkökulmien eteenpäin viemisessä.

The post Suomen Senaatin hallituksen puheenjohtajaksi psykologi appeared first on Suomen Nuorkauppakamarit - JCI Finland.

]]>
Suomen Senaatin hallitus valittiin 19.–21. elokuuta Hangossa pidetyssä vuosikokouksessa. Puheenjohtajaksi valittiin Paula Holtari Lappeenrannan Nuorkauppakamarista.

Paula Holtari työskentelee aluejohtajana Psycon Oy:ssä, jossa hän on myös osakas sekä hallituksen jäsen. Holtari on koulutukseltaan psykologi, ja haluaa tuoda Suomen Senaattiin osaamisensa sekä yksilöllisten valmiuksien hyödyntämisessä että johtamisen kehittämisen näkökulmien eteenpäin viemisessä. Suomen Senaatti on perustettu 1962, ja tämän historian aikana järjestöllä on ollut kaksi naispuheenjohtajaa ennen Holtaria.

Hallitus koossa

Hallituksen jäseniksi valittiin Teijo Virtanen Porin Nuorkauppakamarista, Mike von Wehrt Vihdin Nuorkauppakamarista ja Jenni Rajahalme Suomen Nuorkauppakamareista, missä hän toimii varapuheenjohtajana. Hallitukseen kuuluu myös edellisen vuoden puheenjohtaja Jani Närhi Hangon Nuorkauppakamarista. Senaatin puheenjohtajan erityisavustajaksi kutsuttiin Hanna-Kaisa Koivisto (Lahden Nkk), varapuheenjohtajan erityisavustaja Tiia Sucksdorff (Turun Nkk), viestinnästä vastaava Petteri Peltovuori (Metropolin Nkk) sekä talouspäällikkö Osmo Soinio (Turun Nkk).

Senaatin hallituksen kokouksiin kutsutaan myös kansainvälisten asioiden sanansaattajaksi Euroopan Senaatin puheenjohtaja Asko Männistö (Kalajokilaakson Nkk) sekä alueleaderit Teemu Levomäki (Loimaan Nkk, alue A), Saara Liukkonen (Mikkelin Nkk, alue B), Kari Ojala (Jyväskylän Nkk, alue C) ja Matti Nevalainen (Ylä-Savon Nkk, alue D).

Painopisteenä toiminnan kehittämisen mahdollistaminen

Paula Holtarin johtamana Senaatti haluaa mahdollistaa Nuorkauppakamareille yhä parempaa toimintaa, sillä se vie sekä jäsenistön yksilöinä kehittymistä että yhteiskuntaa eteenpäin. Tästä toiminnasta hyvänä esimerkkinä on Senaatin palkitsema PopUp Turku –projekti, joka laajenee Nuorkauppakamarin toimesta myös muille paikkakunnille aktivoimaan elinkeinoelämää. Suomen Nuorkauppakamarit ja Suomen Senaatti ovat solmineet yhteistyösopimuksen, jonka tarkoituksena on tiivistää voimia entisestään yhteisen tulevaisuuden rakentamiseksi.

Paula Holtari on toiminut Nuorkauppakamarissa vuodesta 2002 lähtien, ja hän on saanut ansioistaan ainaisjäsenyyden. Perhettä voi kokonaisuudessaan kutsua järjestöaktiiviseksi, sillä myös puoliso Jami Holtari on toiminut puheenjohtajana, joskin Suomen Nuorkauppakamareissa.

Lisätiedot:

Suomen Senaatti – JCI Senate in Finland ry
puheenjohtaja Paula Holtari
+358 40 768 7988
paula.holtari@suomensenaatti.fi
Suomen Senaatti – JCI Senate in Finland ry
Suomen Senaatti perustettiin vuonna 1962. Yhdistyksen jäsenet koostuvat Suomen Nuorkauppakamarit ry:n toiminnassa ansioituneista, yleensä yli 40-vuotiaista entisistä nuorkauppakamarien jäsenistä, joille Junior Chamber International –maailmanjärjestö on myöntänyt senaattoriarvon. Yhdistys kuuluu maailmanlaajuiseen JCI Senate International Inc. -järjestöön.

Suomessa nuorkauppakamarin senaattoreita on noin 1380. Suomen Senaatin pääasiallinen tehtävä on tukea ja auttaa paikallisia nuorkauppakamareita ja edistää niiden toimintaa. Yhdistys edistää jäsenistönsä keskinäistä toimintaa ja verkostoitumista. Senaatti on myös vahva elinkeinoelämän suhdetoimintajärjestö.

www.suomensenaatti.fi

The post Suomen Senaatin hallituksen puheenjohtajaksi psykologi appeared first on Suomen Nuorkauppakamarit - JCI Finland.

]]>
Uusia senaattoreita C-alueen vaalikokouksessa Muuramessa http://nuorkauppakamarit.fi/uusia-senaattoreita-c-alueen-vaalikokouksessa-muuramessa/ Sat, 03 Sep 2016 20:00:55 +0000 http://nuorkauppakamarit.fi/?p=6747 C-Alueen Amazing Case -vaalikokous pidettiin Muuramen Riihivuoressa. Iltagaalassa myönnettiin myös senaattoriarvoja. Mari Suoranta #75387 Missä tämä henkilö on, siellä tapahtuu. Mari Suoranta on levittänyt positiivista asennettaan ja energiaansa koko yhdeksänvuotisen kamariuransa – ilman hengähdystaukoja – innostaen ihmisiä ympärillään kehittymään. Sen lisäksi, että

The post Uusia senaattoreita C-alueen vaalikokouksessa Muuramessa appeared first on Suomen Nuorkauppakamarit - JCI Finland.

]]>
Mari1C-Alueen Amazing Case -vaalikokous pidettiin Muuramen Riihivuoressa. Iltagaalassa myönnettiin myös senaattoriarvoja.

Mari Suoranta #75387

Missä tämä henkilö on, siellä tapahtuu. Mari Suoranta on levittänyt positiivista asennettaan ja energiaansa koko yhdeksänvuotisen kamariuransa – ilman hengähdystaukoja – innostaen ihmisiä ympärillään kehittymään. Sen lisäksi, että hän on ollut koko uransa ajan yksi oman kamarinsa aktiivisimmista jäsenistä, hän on osallistunut hengästyttäviin 18 kansalliseen ja 14 kansainväliseen konferenssiin, hoitanut projekteja ja virkoja omassa kamarissa, alueellisella ja kansallisella tasolla sekä toiminut kotikamarinsa Jyväskylän Nuorkauppakamarin twinning-toiminnan tukijalkana.

Kimmo Pitkänen #75386

Kimmo_senaattoriKimmo Pitkänen on ollut erittäin aktiivinen JCI-järjestössä kymmenen vuoden ajan. Hän on toiminut oman kamarinsa
jokaisessa hallitusvirassa sekä Alue C:n aluejohtajana vuonna 2012. Kimmon hyvät sosiaaliset taidot sekä positiivinen ja periksi antamaton asenne ovat vieneet häntä eteenpäin kamariuralla. Hän on aina halunnut oppia uutta ja uusia toimintatapoja. Hän on halunnut kehittää johtamistaitojaan ja siksi hakeutunut haastavampiin tehtäviin tässä järjestössä. Kimmo on ollut aina hyvin sitoutunut omaan kamariin sekä JCI -järjestöön. Hän on edustanut Muuramen Seudun Nuorkauppakamaria useissa alueellisissa sekä kansallisissa kokouksissa ja toimi kokouspäällikkönä Alue C:n aluevaalikokouksessa syyskuussa 2016. Aluejohtajana hän oli rakentamassa suht uuden alueen organisaatiota ja identiteettiä sekä kehittämässä sen toimintoja. Kimmon asiantuntemus ja kokemus ovat olleet suuri voimavara omalle kamarille ja tulee sitä olemaan myös tästä eteenpäin.

 

niina

Niina Hämäläinen #75385

Niina Hämäläinen on ollut Muuramen Seudun Nuorkauppakamarin jäsen vuodesta 2011. Tänä aikana hänet on opittu tuntemaan aktiivisena luotettavana tekijänä ja hyvänä ystävänä jäsenten keskuudessa. Oman kamarinsa ulkopuolella hän on toiminut muun muassa Strategia 2020 -tiimin jäsenenä ja Vuoden Nuori Johtaja -kilpailun kansallisena päällikkönä.

 


Senaattorit ovat ansioituneita nuorkauppakamarilaisia, joille Junior Chamber International -maailmanjärjestö on myöntänyt senaattoriarvon. Senaattoreina he saavat mahdollisuuden osallistua nuorkauppakamarin ja Suomen Senaatin toimintaan myös täytettyään 40 vuotta.

The post Uusia senaattoreita C-alueen vaalikokouksessa Muuramessa appeared first on Suomen Nuorkauppakamarit - JCI Finland.

]]>
Matkaraportti – JCI Global partnership summit http://nuorkauppakamarit.fi/matkaraportti-jci-global-partnership-summit/ Mon, 22 Aug 2016 17:46:43 +0000 http://nuorkauppakamarit.fi/?p=6667 Pääsin edustamaan Suomen Nuorkauppakamareita JCI Global Partnership Summitiin New Yorkiin heinäkuun lopulla – olen todella kiitollinen tästä ainutlaatuisesta mahdollisuudesta! Mistä tässä tapahtumassa oikeastaan oli kyse? Ohjelman pohjana olivat YK:n vuodenvaihteessa lanseeraamat Sustainable Development Goals eli 17 kestävän kehityksen globaalit tavoitteet

The post Matkaraportti – JCI Global partnership summit appeared first on Suomen Nuorkauppakamarit - JCI Finland.

]]>
Pääsin edustamaan Suomen Nuorkauppakamareita JCI Global Partnership Summitiin New Yorkiin heinäkuun lopulla – olen todella kiitollinen tästä ainutlaatuisesta mahdollisuudesta!
Mistä tässä tapahtumassa oikeastaan oli kyse? Ohjelman pohjana olivat YK:n vuodenvaihteessa lanseeraamat Sustainable Development Goals eli 17 kestävän kehityksen globaalit tavoitteet vuosille 2016-2030. Mikäli Sustainable Development Goalsit eivät ole tuttuja entuudestaan, käy tutustumassa!

JCI Global Partnership Summit Waldorf Astoria Hotellilla ja YK:n päämajassa ruokki osallistujien ajatuksia ja haastoi ajattelemaan laatikon ulkopuolelta. Jo heti maanantai-illan avajaisissa Senegalin entisen pääministerin ja oikeusministerin Aminata Tourén puhe kosketti ja antoi asioille mittasuhteet: tämä on viimeinen sukupolvi, joka voi pysäyttää ilmastonmuutoksen. Afrikassa on enemmän kännykän omistajia kuin USA:ssa Kanadassa yhteensä! Avajaisillassa verkostoiduttiin JCI Japanin isännöimässä cocktail-tilaisuudessa ja kokous sai rennon startin.

Tiistaiaamun Morning Showssa estradilla säihkyi mm. VP Johanna Lundán aamun starttia eteenpäin juontaen ja mielenkiintoisia vieraita haastatellen. Kuulimme innostavia esityksiä mm. Kadi Kenkin vetämästä maailmanlaajuisesta World Clean Up Day -hankkeesta, jonka tiimellyksessä vuonna 2018 siivotaan koko Suomi yhdessä päivässä! Mediamyllytyksen kautta tavoitteena on saada maailman joka 20. asukas osallistumaan.

Flamingo Chicks -järjestön perustaja Katherine Sparkes kuvasi järjestön tärkeää toimintaa ja kertoi miten he pystyvät edistämään sosiaalista inkluusiota yhteiskunnassa. ”We are fighting for a fair future for disabled kids. Quite simply, they do not enjoy the same human rights. We want to dismantle barriers to inclusion.” Kurkkaa heidän Facebook-sivulleen.

Lopuksi nuori nainen Hannah Godefa (National Ambassador to Ethiopia for UNICEF) kertoi miten hän oli aloittanut projektin koulutarvikkeiden hankkimiseksi etiopialaisille lapsille. Tekemisen draivista kertoi mm. se, miten hän sai lentoyhtiön mukaan hankkeeseen!

Aamupäivän aikana kuultiin myös paneelikeskustelu kestävän kehityksen tavoitteiden saavuttamiseksi yhteistyökumppanuuksien kautta. Keskustelussa sivuttiin kysymystä mihin tarvitaan kumppaneita? “You may be rich in partnerships, but poor in sponsors. Which one to set as priority?” Aamupäivän päätteeksi Dr. Mieko Nishimizu (Gross National Happiness) jakoi onnellisuuden filosofian kanssamme ja kertoi miten Intian ja Kiinan välissä sijaitsevan, pienen Bhutanin kuningaskunnan kukoistus ja demokratia pohjautuvat tuohon mentaliteettiin. Hänen mukaansa onnellisuuden tulee olla yksi vakavasti otettavista lopputuloksista, yritystoiminnassakin.

Pääsimme osallistumaan myös toiminnalliseen Powerty Simulation -työpajaan. Köyhyyden kokemuksen sijaan kuvaisin kokemusta käytännöllisenä resursointi-, yhteistyö- ja päätöksentekoharjoituksena, jossa juostaan aikaa vastaan. Kokemus oli silmiä avaava, ongelmien juurisyihin pureutuva ja tarpeellinen myös meille länsimaiden kansalaisille. Olen pyytänyt tästä materiaaleja myös Suomessa hyödynnettäväksi.

Miten yrityselämä ja kumppanit saadaan näiden tärkeiden tavoitteiden taakse? Engaging the Business Sector in Global Goals -paneelissa keskustelivat yhteiskuntavastuun ja kestävän johtajuuden promoottorit (HSBC, Credit Suiss ja Premier Oil). Myös osallistujat pääsivät miettimään mikä rajoittaa kansallista talouskasvua, miten helpotamme nuorten työllistymistä ja miten osallistujien yritykset tai organisaatiot innovoivat.

TOYP-voittaja John Loughton (Dare2Lead) koskettava luento ”from poverty to power” toi meille usein kaukaiselta tuntuvan mutta toisaalta itsestään selvänä pidettävän asian lähelle. John uskaltaa puhua vaikeista asioista, ääneen. Tästä kotiin viemisinä ”positiivisen rauhan” peruspilarit sekä vahvistunut ajatus siitä, että nuoret todella ovat nuorten asioiden asiantuntijoita ja asenteella on merkitystä. Kuuntele inspiroiva tarina täältä.

Istumisen vastapainoksi lähdimme aarrejahtiin. Ympäri New Yorkia oli 37 tehtäväpisteitä teemalla ”Peace is possible”. Ryhmääni sain osallistujia Afrikasta ja Iso-Britanniasta. Toimin meidän ryhmän tiiminvetäjänä ja laitoimme itsemme täysillä peliin toiminnallisissa tehtävissä, olihan kyseessä kilpailu! Kuvia löytyy Instagramista lisää #search4peace
Keskiviikkoiltana suuri joukko osallistujia lähti seilaamaan Hudson-joelle iltaristeilylle. Buffet-pöydän, baaritiskin ja tanssilattian herkkua tarjolla koko rahan edestä; kirsikkana kakussa upeat pilvenpiirtäjillä reunustetut maisemat, uudet ystävät ympäri maailman ja Vapauden patsas. Juttelin pitkään tulevan maailmanpuheenjohtaja Dawn Hetzelin kanssa sekä Secretary General Arrey Obensonin kanssa niin nuorkauppakamaritoiminnasta yleensä sekä Suomesta. Laivalla rokkasi energinen Tennille Amor uuden hittibiisinsä ”I am a girl” tahdittamana – todellista Woman Emporwermenttia!

Palasin hetkeksi viime vuotiseen rooliini kansallisena päällikkönä; keräsin viime syksynä My World Surveyn kautta ihmisten mielipiteitä asioiden tärkeydestä nyt ja tulevaisuudessa. My World Survey:n kautta kartoitetut mielipiteet on nyt puristettu 17 tavoitteen Sustainable Development Goals -listaksi.
Tavoitteiden painopistealueet vaihtelevat maanosittain:
• Afrikassa ja Lähi-Idässä painotetaan terveydenhuoltoa #3, työpaikkoja ja talouskasvua #8 sekä teollisuutta, innovaatioita ja infraa #9.
• Aasiassa ilmastonmuutoksen vastaisen toimet #13, puhdas vesi #6 ja terveydenhuolto #3 koetaan tärkeimpänä.
• Etelä- ja Pohjois-Amerikka näkevät terveydenhuollon #3, työpaikkojen ja talouskasvun #8 sekä ilmastonmuutoksen vastaiset toimet #13 elinehtona.

• Euroopan kärkikahinoihin pääsevät kestävällä pohjalla toimivat kaupungit #11, teollisuutta, innovaatioita ja infraa edistävät toimet #9 ja vastuullisen kuluttamisen ja tuotannon kysymykset #12.
• JCI:n yhteinen, tärkein tavoite maanosasta riippumatta on tavoite #4 eli laadukas koulutus. Kuluvana vuotena näkyy myös tavoite nro #16 eli rauha (peace is possible)

Miten nämä tavoitteet sitten näkyvät JC-toiminnassa? Tähän mennessä

• 87 aiheeseen linkittyvää projektia on lisätty Projektigalleriaan
• työryhmiä on laitettu pystyyn 21 kpl

• 29 kansallista organisaatiota on sitoutunut edistämään näitä tavoitteita

ellimaija_un_2

• 26 organisaatiota on identifioinut oman maansa tärkeimmät tavoitteet

Japanilaiset lapset ja nuoret kävivät esittelemässä projekteja, joita he olivat jo toteuttaneet Japanissa näiden tavoitteiden tiimoilta. Vaikuttavia kokonaisuuksia! Henkilökohtaisesti pidän tärkeimpinäja suomalaisen yhteiskunnan tarpeisiin istuvimpina tavoitteita #4 ja #8 eli koulutukseen ja talouskasvuun liittyviä teemoja.

Summitissa pitchasimyös Social Enterprise Contest -kilpailun kärkinelikko. Chris Hale (Kountable) liittyi seuraamme keskustelemaan Global YouthEmpowerment Fund -rahastosta ja palkitsi voittajan. Hänen viestinsä yleisölle oli selvä: ‘All of you members are already at advantage as you are connected through JCI‘.

Torstain eli viimeisen seminaaripäivän ehdottomana kruununa olivat YK:n pääsihteerin BAN Ki-moon ja hänen oikean kätensä Kim Won-Soon vierailu kokouksessa sekä heidän vaikuttavat puheensa. YK:n pääsihteeri oli kiitollinen nuorkauppakamarilaisten tekemästä työstä ympäri maailmaa ja kannusti eteenpäin. ”There can not be global impact without individual actions.”

Kello käy. Meillä on 17 tavoitetta ja aikaa on vain 15 vuotta.

Suosittelen JCI Global Partnership Summittia kyllä jokaiselle, joka haluaa oivaltaa mistä tässä järjestössä on kyse, miten suurta arvostusta nautimme esim. YK:n päämajassa, miten maailman ihmiset toteuttavat näitä Global Goalseja osana perustoimintaansa (ei vain kehittyvät maat) ja minkälaisia kontakteja tuolla ahnaasti etsitään. Itselleni löysin mm. myyjiä, yhteistyökumppaneita, asiakkaita, kontakteja hyödyllisiin tahoihin. Niin, ja niitä ihania, uusia ystäviä <3 Suomi on kovaa valuuttaa tuolla! Tarjoudun myös pitämään workshopin näistä SDG-asioista Johtajuusakatemiassa, tulokulmana tavoitteiden avaaminen sekä niiden hyödyntäminen yritysten liiketoiminnassa ja markkinointiviestinnässä. Kiitän tästä upeasta mahdollisuudesta ja toivon, että jatkossa tänne voitaisiin kannustaa useampaa suomalaista osallistumaan. Myös kamarit voisivat tarjoutua Ambassadoreiksi ja solmia kumppanuuksia yrityksien kanssa yhteiskuntavastuun nimissä ja saada vaikkapa rekisteröintimaksu yrityksen piikkiin.

“We are in an error of opportunity to tackle global challenges. New heights of collaboration and action is required by all in order to advance the Sustainable Development Goals. Youth are the drivers of change and innovation” – Ban Ki-moon, United Nations Secretary-General.

Lisää kuvia, videoita, tunnelmia ja ajatuksia reissun ajalta löydät Instagramista (@Ellimaijaahonen) ja Twitteristä @Ellimaija

The post Matkaraportti – JCI Global partnership summit appeared first on Suomen Nuorkauppakamarit - JCI Finland.

]]>
Suomen Nuorkauppakamarit mukana rakentamassa Euroopan parasta työelämää http://nuorkauppakamarit.fi/suomen-nuorkauppakamarit-mukana-rakentamassa-euroopan-parasta-tyoelamaa/ Thu, 11 Aug 2016 08:08:16 +0000 http://nuorkauppakamarit.fi/?p=6650 Suomen Nuorkauppakamarit ovat mukana Työ- ja Elinkeinoministeriön Työelämä 2020 –hankkeessa, jossa tavoitteena on tehdä Suomeen Euroopan paras työelämä. Suomen menestyksen lähtökohtana ovat tulokselliset ja menestyvät yritykset jotka luovat työpaikkoja. Työelämä 2020 –hankkeessa haastetaan yritykset kehittämään toimintatapojaan omista lähtökohdistaan. Tavoitteena on,

The post Suomen Nuorkauppakamarit mukana rakentamassa Euroopan parasta työelämää appeared first on Suomen Nuorkauppakamarit - JCI Finland.

]]>
Suomen Nuorkauppakamarit ovat mukana Työ- ja Elinkeinoministeriön Työelämä 2020 –hankkeessa, jossa tavoitteena on tehdä Suomeen Euroopan paras työelämä. Suomen menestyksen lähtökohtana ovat tulokselliset ja menestyvät yritykset jotka luovat työpaikkoja. Työelämä 2020 –hankkeessa haastetaan yritykset kehittämään toimintatapojaan omista lähtökohdistaan.

Tavoitteena on, että tulevaisuudessa useimmilla työpaikoilla on uudistuva ja kehitysmyönteinen kulttuuri jossa kansainvälisesti kilpailukykyisiä palveluita ja tuotteita voidaan luoda.

The post Suomen Nuorkauppakamarit mukana rakentamassa Euroopan parasta työelämää appeared first on Suomen Nuorkauppakamarit - JCI Finland.

]]>
Yritysten yhteiskuntavastuun kansainvälinen kilpailu http://nuorkauppakamarit.fi/yhteiskuntavastuulle-kansainvalinen-kilpailu/ Thu, 04 Aug 2016 16:21:02 +0000 http://nuorkauppakamarit.fi/?p=6632 JCI Culturen 2016 Corporate Social Responsibility Competition Among Companies -kilpailun haku on alkanut. Ohessa lisätietoja ja kilpailun osallistumisohjeet. Tarkoitus Kilpailun tavoitteena on lisätä tietoisuutta yritysten yhteiskuntavastuuprojekteista ja palkita hyvistä teoista. Kaikkien osallistuvien yritysten projektit ovat mukana kansainvälisessä esittelyprosessissa. Palkintokategorioissa tarkastellaan projekteja,

The post Yritysten yhteiskuntavastuun kansainvälinen kilpailu appeared first on Suomen Nuorkauppakamarit - JCI Finland.

]]>
JCI Culturen 2016 Corporate Social Responsibility Competition Among Companies -kilpailun haku on alkanut. Ohessa lisätietoja ja kilpailun osallistumisohjeet.

Tarkoitus

Kilpailun tavoitteena on lisätä tietoisuutta yritysten yhteiskuntavastuuprojekteista ja palkita hyvistä teoista. Kaikkien osallistuvien yritysten projektit ovat mukana kansainvälisessä esittelyprosessissa. Palkintokategorioissa tarkastellaan projekteja, jotka ovat YK:n kehitystavoitteiden mukaisia. Erityiskategoriana on lisäksi kulttuurin ja taiteen alaan liittyvät yhteiskuntavastuun projektit.

YK:n kehitystavoitteet

globalgoals

Kilpailun säännöt

 • Yritys voi osallistua korkeintaan kahdella projektilla
 • Yritykset voivat kisata kolmessa luokassa – suuryritykset, pk-yritykset ja julkinen sektori
 • Kaikki hakemukset arvioidaan lautakunnassa
 • Lautakunnalla on halutessaan oikeus peruuttaa tai evätä hakemus

Aikataulu

 • Hakuaika 9.5 2016 – 30.9.2016
 • Hakemusten tulee olla perillä 30. syyskuuta kello 17.30 mennessä.
 • Arviointiaika 1 – 3.10.2016

Osallistumismaksut

Kilpailu on maksuton

Palkintogaala

Palkintogaala pidetään marraskuussa.

Järjestäjä ja yhteystiedot (yhteydenotot englanniksi)

JCI Kültür (Culture) on yksi vanhimmista Turkissa toimivista kamareista. Sen tavoitteena on lisätä kommunikaatiota eri kulttuurien välillä kulttuuritapahtumien sekä tempausten myötä ja tuoda samalla yhteen eri alojen toimijoita. JC-arvojen ja filosofian avulla jäsenet voivat kehittää taitojaan esimerkiksi johtamisen ja yrittäjyyden parissa. Päämääränä on luoda taiteellinen alusta, joka stimuloi taiteesta kiinnostuneiden nuorten henkilöiden luovuutta. Alusta yhdistää nuoret jotka ovat kiinnostuneita taiteesta ja käyvät erilaisissa tapahtumissa. Sen avulla he voivat jakaa tietoa tapahtumista, luoda kansainvälisiä tapahtumia nostaen samalla oman maansa profiilia sekä kehittäen kansainvälistä yhteistyötä ja viestintää.

Şevket KARADAŞ
JCI Culture – ICSR 2016 Director
director@jci-icsr.com
Web : www.jci-icsr.com

Vuoden 2015 voittajia

2015winners

The post Yritysten yhteiskuntavastuun kansainvälinen kilpailu appeared first on Suomen Nuorkauppakamarit - JCI Finland.

]]>