Suomen Nuorkauppakamarit – JCI Finland http://nuorkauppakamarit.fi Johtajuuden kehittäjä - kansainvälinen verkosto Wed, 22 Jun 2016 15:15:38 +0000 fi-FI hourly 1 Nuorkauppakamarit tarjoavat Euroopan parasta johtamiskoulutusta http://nuorkauppakamarit.fi/nuorkauppakamarit-tarjoavat-euroopan-parasta-johtamiskoulutusta/ Wed, 22 Jun 2016 13:56:10 +0000 http://nuorkauppakamarit.fi/?p=6520 Suomen Nuorkauppakamarit ry. palkittiin lauantaina parhaasta kasvu- ja kehitysohjelmasta. Palkinto myönnettiin Tampereella pidetyssä kansainvälisessä nuorkauppakamareiden eurooppakokouksessa. Palkitun ohjelman tavoitteena on kehittää jäsenistön valmiuksia kehittyä työelämässä. Parhaana kansallisena kehittymis- ja kasvuohjelmana palkittu JCI Leadership, Empowerment and Development Concept yhdistää valmistautuvien puheenjohtajien

The post Nuorkauppakamarit tarjoavat Euroopan parasta johtamiskoulutusta appeared first on Suomen Nuorkauppakamarit - JCI Finland.

]]>
Suomen Nuorkauppakamarit ry. palkittiin lauantaina parhaasta kasvu- ja kehitysohjelmasta.

Palkinto myönnettiin Tampereella pidetyssä kansainvälisessä nuorkauppakamareiden eurooppakokouksessa. Palkitun ohjelman tavoitteena on kehittää jäsenistön valmiuksia kehittyä työelämässä.

Parhaana kansallisena kehittymis- ja kasvuohjelmana palkittu JCI Leadership, Empowerment and Development Concept yhdistää valmistautuvien puheenjohtajien kasvuohjelman, puheenjohtajien Johtajaksi kasvanut -valmennuksen sekä tulevaisuuden vastuunkantajille suunnatun Talent Pool -vaalimentoroinnin. Yhdessä nämä muodostuvat 3–5 vuoden mittaisen kehittymiskonseptin, joka tarjoaa eväitä niin nuorkauppakamaritoiminnassa onnistumiseen kuin myös konkreettisia työkaluja ihmisjohtamiseen, strategiseen suunnitteluun, oman johtajuuden kehittämiseen. Tavoitteena on myös tarjota työelämätaitoja ja siten vauhdittaa jäsenistön menestymistä työelämässä.

Kasvu- ja kehitysohjelman lisäksi Salon Nuorkauppakamari palkittiin parhaasta toiminnastaan ja Turun Nuorkauppakamarin Pop-up Turku -projekti palkittiin parhaana projektina sekä parhaana yhteiskuntaan vaikuttavana projektina.

Lisätiedot

Ellimaija Ahonen
+358407037337
ellimaija.ahonen@jci.fi

Irene Lamberg
+358443147278
irene.lamberg@jci.fi

The post Nuorkauppakamarit tarjoavat Euroopan parasta johtamiskoulutusta appeared first on Suomen Nuorkauppakamarit - JCI Finland.

]]>
Hieno päätös huikealle Tampereen Eurooppakokoukselle http://nuorkauppakamarit.fi/hieno-paatos-hienolle-tampereen-eurooppakokoukselle/ Mon, 20 Jun 2016 20:40:13 +0000 http://nuorkauppakamarit.fi/?p=6482 Kansainvälinen nuorkauppakamareiden eurooppakokous (European Conference 2016) huipentui palkintogaalaan lauantaina. Sitä ennen osallistujat olivat saaneet osallistua neljän päivän ajan Tampereella järjestettyyn korkeatasoiseen ohjelmaan. Eurooppakokouksen järjesti Tampereen Nuorkauppakamari muiden nuorkauppakamareiden avustamana. Nelipäiväiseen tapahtumaan osallistui kaiken kaikkiaan noin 1950 nuorkauppakamarilaista ympäri Eurooppaa. Ohjelmassa

The post Hieno päätös huikealle Tampereen Eurooppakokoukselle appeared first on Suomen Nuorkauppakamarit - JCI Finland.

]]>
Rovion Peter Vesterbacka

Rovion Peter Vesterbacka

Kansainvälinen nuorkauppakamareiden eurooppakokous (European Conference 2016) huipentui palkintogaalaan lauantaina. Sitä ennen osallistujat olivat saaneet osallistua neljän päivän ajan Tampereella järjestettyyn korkeatasoiseen ohjelmaan.

Eurooppakokouksen järjesti Tampereen Nuorkauppakamari muiden nuorkauppakamareiden avustamana. Nelipäiväiseen tapahtumaan osallistui kaiken kaikkiaan noin 1950 nuorkauppakamarilaista ympäri Eurooppaa. Ohjelmassa koostui erilaisista kulttuuriin, yhteiskuntaan ja liike-elämään liittyvistä aiheista. Tapahtuman puhujina olivat muun muassa Rovion Peter Vesterbacka, Marimekon Tiina Alahuhta-Kasko ja entinen Yhdysvaltain Suomen suurlähettiläs Bruce Oreck. Tapahtuman yhteydessä järjestettiin myös kolmas European Economic Experts’ Forum, joka tarjosi osallistujille laadukkaita liike-elämän koulutuksia.

Palkintogaala pidettiin lauantaina Pirkkahallissa. Kaiken kaikkiaan Suomi sai neljä palkintoa. Suomen Nuorkauppakamarit sai palkinnon parhaasta kasvu- ja kehitysohjelmasta. Salon Nuorkauppakamari palkittiin parhaasta toiminnastaan ja Turun Nuorkauppakamarin Popup Turku -projekti palkittiin parhaana projektina sekä parhaana yhteiskuntaan vaikuttavana projektina.

Opening Ceremony

JCI EC 2016 Opening Ceremony

Salon Nuorkauppakamari huomioitiin erityisesti paikallisesti vaikuttavista projekteistaan. Pop-up Turku -projektissa on etsitty yrittäjille Turun kaupungin keskustan tyhjiä liiketiloja lyhyeksi ajaksi ja siten madallettu ydinkeskustassa yrittämisen kynnystä.

Palkintogaalan huipensi huikea lavashow ja Boston Promenade Big Band vierailevana solistinaan Pandora.

Tapahtuman järjestävä maa vaihtuu vuosittain Ensi vuonna tapahtuma järjestetään Sveitsin Baselissa.

Alla muutama osallistujien ottama kuva tapahtumasta.

#jciec2016 #latvia #finland #tampere #jci

A photo posted by Maris Krastins (@mpkrastins) on

Olihan huikeat päätösbileet! Kiitos @jciec2016 #jciec2016 #jcikeurusselka #weareback #party #tampere #ceemaista

A video posted by Jci Keurusselkä (@jcikeurusselka) on

Boston Promenade and Pandora (!) at #jciec2016 . #jcihelsinki #jci #jcifinland

A photo posted by Satu Ramsland (@satuarr) on

Be rebelious #jciec2016 #eeef2016 #bruceoreck #breaktherules

A photo posted by JCI EC 2016 Tampere (@jciec2016) on

From Finland with love #jciec2016 #marimekko #finland #tiinaalahuhtakasko

A photo posted by Hanna Kurikko (@niiskuneiti_) on

The post Hieno päätös huikealle Tampereen Eurooppakokoukselle appeared first on Suomen Nuorkauppakamarit - JCI Finland.

]]>
Tampereella juhlitaan kolmea uutta senaattoria – onnea Jenni, Sarianne ja Ville! http://nuorkauppakamarit.fi/tampereella-juhlitaan-kolmea-uutta-senaattoria-onnea-jenni-sarianne-ja-ville/ Sat, 18 Jun 2016 16:45:57 +0000 http://nuorkauppakamarit.fi/?p=6477 Suomen Nuorkauppakamarit ry:n valmistautuvalle puheenjohtalle Jenni Rajahalmeelle myönnettiin senaattoriarvo 18.6.2016 Tampereella JCI:n Eurooppakokouksessa. Jenni on liittynyt Kankaanpään Nuorkauppakamariin vuonna 2004, jossa hänellä on takanaan kahdeksan hallitusvirkaa. Lisäksi hänellä on ollut neljä aluevirkaa. Jenni on toiminut myös alue C:n aluejohtajana ja viime

The post Tampereella juhlitaan kolmea uutta senaattoria – onnea Jenni, Sarianne ja Ville! appeared first on Suomen Nuorkauppakamarit - JCI Finland.

]]>
Suomen Nuorkauppakamarit ry:n valmistautuvalle puheenjohtalle Jenni Rajahalmeelle myönnettiin senaattoriarvo 18.6.2016 Tampereella JCI:n Eurooppakokouksessa. Jenni on liittynyt Kankaanpään Nuorkauppakamariin vuonna 2004, jossa hänellä on takanaan kahdeksan hallitusvirkaa. Lisäksi hänellä on ollut neljä aluevirkaa. Jenni on toiminut myös alue C:n aluejohtajana ja viime vuonna hän oli Keskusliitossa kehitysjohtajana. Jenni on ollut aktiivinen kaikin mahdollisin tavoin: takana on kymmeniä koulutuksia, projekteja ja kokouksia. Toiminnastaan hän on saanut lukuisia palkintoja, mm. arvostetun Sanan säilä -puhekilpailupalkinnon. Jennin senaattorinumero on #75073.

Sarianne Mäkelä on osoittanut miten itseään kehittämällä ja määrätietoisella otteella voi lyhyessäkin ajassa kehittyä johtajana aivan mihin asti vain itse on valmis menemään. Hän on hypännyt pois myös mukavuusalueeltaan ja rohkeasti levittänyt siipensä ja uskaltanut lentää kohti uusia vastuutehtäviä. Sarianne on esimerkillään löytänyt rinnalleen monta rohkelikkoa, joita hän myös menestyksekkäästi on kannustanut eteenpäin ja jakanut omaa osaamista. Hän on JCI uransa alusta asti toiminut hallitusviroissa ja näköalapaikoilla sekä ollut myös oikea kokoushai ja kiertänyt niin alueelliset, kansalliset kuin kansainvälisetkin kokoukset. Sarianne on myös kouluttautunut aktiivisesti koko kamariuransa ajan. Sarianne ei koskaan tee itsestään suurta numeroa, mutta kun hän avaa suunsa hiljenevät salit ja häntä kuunnellaan ja arvostetaan. Hän on johtajana suuri sydäminen, määrätietoinen ja kannustava. Sariannesta on viiden vuoden aikana  kasvanut joukossamme rohkea ja arvostettu roolimalli, joka toiminnallaan ei ole pelkästään kasvanut itse vaan hän on huomaamattaan kasvattanut rinnallaan kokonaisen ANKKa perheen. Sarianne tunnetaan tästä illasta eteenpäin numerolla #75072.

Ville Vihervaara esimerkillinen, vastuullinen ja helposti lähestyttävä johtaja. Hän on ollut Turun NKK:n uudistava voima. Koko kamariuransa ajan hän on tehnyt aidon pyyteetöntä työtä nuorkauppakamaritoiminnan eteen ja hakenut toimintaan aktiivisesti uusia näkökulmia ja tuonut ne esiin selkeästi rakentavien ehdotusten muodossa eri foorumeilla. Ville on kyseenalaistanut perinteisten toimintamallien tarkoituksenmukaisuuden, ideoinut uudenlaista, ennennäkemätöntä toimintaa ja myös siirtänyt uusia ajatuksia käytäntöön. Vuonna 2007 Ville toimi Turun NKK:n 50-vuotisjuhlaseminaarin projektipäällikkönä. Vuonna 2008 hän oli mukana järjestämässä Eurooppakokousta. Vuonna 2009 hän ideoi EcoFootr-hankkeen, joka sai aikaan ennennäkemättömän globaalin mediavyöryn ja jolle myönnettiin lopulta neljä palkintoa: Eurooppa-palkinto, Senaatin palkinto, kansallinen Paras projekti ‑palkinto ja alueellinen Aktiivinen vaikuttaja ‑palkinto. Vuonna 2011 Ville valittiin kansallisesti Vuoden kansainvälistäjäksi. Vihervaaran johdolla on käynnistetty toinenkin projekti, joka on saanut suurta mediajulkisuutta: Ville toimi vuonna 2011 käynnistetyn jauhomatoprojektin projektipäällikkönä. Hankkeen tavoitteena oli tutkia sitä, miten proteiinia voitaisiin tuottaa ravinnoksi mahdollisimman tehokkaasti hyönteisfarmilla, ja selvittää tuotannon edellytyksiä menestyvään yritystoimintaan. Vuonna 2012 Ville toimi Turun Nuorkauppakamarin puheenjohtajana. Vuoden teemana oli Vallankumous. Ville on myös Phil Pugsley -lahjoittaja. Hänestä tulee epäilemättä aktiivinen senaattori, joka etsii oma-aloitteisesti ja aktiivisesti uusia tapoja ja keinoja tukea ja auttaa nuorkauppakamarin jäseniä sekä ideoida ja osoittaa uusia, raikkaita suuntia toiminnan kehittämiselle. Ville on uusi senaattori numerolla #75201.

 

 

The post Tampereella juhlitaan kolmea uutta senaattoria – onnea Jenni, Sarianne ja Ville! appeared first on Suomen Nuorkauppakamarit - JCI Finland.

]]>
JCI Challenge keräsi 380 malariaverkkoa sairauden riivaamille alueille http://nuorkauppakamarit.fi/jci-challenge-sends-380-bednets-protect-children-malaria/ Tue, 14 Jun 2016 19:21:33 +0000 http://nuorkauppakamarit.fi/?p=6465 Kesäkuun 12 – 14 päivä JCI Challenge kokosi yhteen nuorkauppakamarilaisia 13 eri maasta kolme päiväiseen urheilulliseen hyväntekeväisyystapahtumaan. Tällä tapahtumalla onnistuttiin keräämään yli 3300 Euroa YK:n ruohonjuuritason Nothing But Nets -kampanjaan malarian hävittämiseksi. Kampanjassa kerätään hyönteismyrkyllä kyllästettyjä hyttysverkkoja suojelemaan lapsia ja perheitä

The post JCI Challenge keräsi 380 malariaverkkoa sairauden riivaamille alueille appeared first on Suomen Nuorkauppakamarit - JCI Finland.

]]>
Kesäkuun 12 – 14 päivä JCI Challenge kokosi yhteen nuorkauppakamarilaisia 13 eri maasta kolme päiväiseen urheilulliseen hyväntekeväisyystapahtumaan. Tällä tapahtumalla onnistuttiin keräämään yli 3300 Euroa YK:n ruohonjuuritason Nothing But Nets -kampanjaan malarian hävittämiseksi. Kampanjassa kerätään hyönteismyrkyllä kyllästettyjä hyttysverkkoja suojelemaan lapsia ja perheitä malarian vaivaamilla alueilla. Yhden tälläisen verkon valmistus, toimitus, jakelu ja käytön opettaminen maksaa 10 dollaria.

DSC_0123Ranskan, Maltan ja Turkin jälkeen kuudes JCI Challenge pidettiin Hämeenlinnassa. Osallistujat suorittivat useita erilaisia tehtäviä sisältäen perinteisiä suomalaisia urheilulajeja kuten eukonkanto ja kirkkovenesoutu. Osallistujien piti myös löytää erilaisia maamerkkejä ja luontokohteita, kuten Hämeen Linna, Hämeenlinnan kansallinen kaupunkipuisto ja sen näköalatorni. Pitkän haasteellisten tehtävien täyttämän päivän jälkeen osallistujat pääsivät myös suomalaiseen saunaan. Kansainvälisen Nuorkauppakamariorganisaation, JCI:n, puheenjohtaja Paschal Dyke sekä Hämeenlinnan Apulaiskaupunginjohtaja Juha Isosuo olivat mukana palkintoseremoniassa.

13461222_10154862942512506_854202132_oJCI Challenge on ennakko-ohjelma nuorkauppakamarien Eurooppakokoukselle (JCI European Conference), joka kokoaa liki 2000 aktiivista nuorta aikuista ympäri maailmaa Tampereelle keskustelemaan positiivisen ja kestävän muutoksen aikaan saamiseksi omissa yhteisöissään.

Lisätiedot ja kuvat:

JCI Challenge 2016 projektipäällikkö Lotta Hanski, lohanski@gmail.com

The post JCI Challenge keräsi 380 malariaverkkoa sairauden riivaamille alueille appeared first on Suomen Nuorkauppakamarit - JCI Finland.

]]>
JC-kesäkalenteri http://nuorkauppakamarit.fi/jc-kesakalenteri/ Sun, 29 May 2016 09:19:10 +0000 http://nuorkauppakamarit.fi/?p=6440 Kesä on mahtavaa aikaa käydä kamarivieraissa! Keräsimme kesällä järjestettävien kamaritapahtumien tietoja kokoon. Tämän avulla osaat suunnistaa lähimpään tapahtumaan, missä päin Suomea tahansa liikutkaan. Tapahtumat avoimia kaikille nuorkauppakamarilaisille. Listaa voi seurata myös Facebookissa. KESÄN TAPAHTUMAT (päivitetty 5.6.16): 8.6.2016 klo 11:30-13:00 Kesäkuun

The post JC-kesäkalenteri appeared first on Suomen Nuorkauppakamarit - JCI Finland.

]]>
Kesä on mahtavaa aikaa käydä kamarivieraissa!
Keräsimme kesällä järjestettävien kamaritapahtumien tietoja kokoon. Tämän avulla osaat suunnistaa lähimpään tapahtumaan, missä päin Suomea tahansa liikutkaan. :)
Tapahtumat avoimia kaikille nuorkauppakamarilaisille. Listaa voi seurata myös Facebookissa.

KESÄN TAPAHTUMAT (päivitetty 5.6.16):

8.6.2016 klo 11:30-13:00
Kesäkuun kamarilounas
Järjestäjä: Turun Nuorkauppakamari
Paikka: Triviumin kattoterassi, Lemminkäisenkatu 32, Turku Lisätietoja:Ilmoittautumiset ja lisätiedot Eventterissä: https://www.eventteri.com/jciturku/kesakuun-kamarilounas

9.6.2016 klo 16-19
Oulu Terwa Business Frisbeegolf
Järjestäjä: Oulun Nkk
Paikka: Pikkaralan Frisbeepuisto, Asemakyläntie 78, 90310 Oulu Lisätietoja: https://www.facebook.com/events/513157478868718/

11.6.2016
JCI United’s Summer BBQ
Järjestäjä: JCI United
Paikka: Aleksandra Siltasen Puisto, Tampere
Lisätietoja: Tuomo Isokivijärvi 0443888883 info@jciunited.fi

11.6.2016
Läntinen rantakulttuurikierros Helsingissä
Järjestäjä: Helsingin Nuorkauppakamari
Paikka: Lähtö Cafe Torpanranta
Lisätietoja: https://www.facebook.com/events/1000064880043410/

11.6.2016
Lasten Lauantai ja Rompetori
Järjestäjänä: Salon Nuorkauppakamari
Paikka: Virtasenkauppa.fi, Salo

15-18.6.2016 EC Tampere
Järjestäjä: Tampereen Nuorkauppakamari
Paikka: Tampere
Lisätietoja: www.ec2016.fi Oheisohjelmat tämän taulukon lopussa.

29.6.2016
Koskenlasku+savusauna-ilta Luoteisen tyyliin
Järjestäjä: Luoteisen Keski-Suomen Nkk
Paikka: Saarijärvi
Lisätietoja: PRES Niina Vuori 040 5828076 niina.r.j.vuori@gmail.com

29.6.2016
Airiston jokilaivuri
Järjestäjä: Airiston Nuorkauppakamari
Paikka: Turku
Lisätietoja: https://www.facebook.com/events/923587261095561/

2.7.2016
Skumppabuffetti
Järjestäjä: Oulun Tervaporvarien Nkk
Paikka: Oulu, Hietasaari, Pukseritie 9 klo 16 alkaen!
Lisätietoja: http://jciouluntervaporvarit.fi/skumppabuffetti

2.-3.7.2016
Amazing Aurajoki SUP
Järjestäjä: Auranmaan NKK
Paikka: Auranmaa, suppailu Pöytyältä Turkuun
Lisätietoja: www.aurajokisup.fi FB:Amazing Aurajoki SUP Instagram: Aurajoki SUP ilmoittautumiset: lyyti.in/amasup

6-10.7.2016
Nuorkauppakamareiden Leirien Leiri 2016
Järjestäjä: Helsingin NKK
Paikka: Nurmijärvi
Lisätietoja: https://www.facebook.com/leirienleiri2016/?fref=ts

11-17.7.2016
Vihti goes Helsinki
Järjestäjä: Vihdin Nkk
Paikka: Helsingissä
Lisätietoja: https://www.facebook.com/events/645439938924791/

15.7.2016
Nuorten yrittäjyyden kesäpäivä Porissa ja JC-viltti
Järjestäjä: Porin Nuorkauppakamari
Paikka: Porin kaupunginkirjasto, Kokoustila, Gallen-Kallelankatu 12, 28100 Pori
Lisätietoja: http://www.syo.fi/kesapaiva

23.7.2016
Pressan sauna
Järjestäjä: Meri-Lapin nuorkauppakamari
Paikka: Kemi (sisäsatama)
Lisätietoja: Saila Puukko

28.7.2016
Vuoden Positiivisin Tamperelainen -kilpailun voittajan julkistus Järjestäjä: Tammerkosken Nuorkauppakamari
Paikka: Tampereen Kukkaisviikolla Kukkaislavalla
Lisätietoja: www.positiivisin.fi www.facebook.com/vuodenpositiivisintamperelainen

29.7.2016 TelttaRieha 2016 – Back in the U.S.S.R
Järjestäjä: Tammerkosken Nuorkauppakamari
Paikka: Pirkanmaa
Lisätietoja: www.jcitammerkoski.fi/tapahtumat, Projektipäällikkö Harri Vuolle

2.8.2016
AirNKK Goes Maalaispirssi
Järjestäjä: Airiston Nuorkauppakamari
Paikka: Kaarina
Lisätietoja: Kamarilaiset osallistuvat porukalla tähän tapahtumaan. Itse tapahtuma eri kamarin järjestämä. Mikäli haluat porukkaan mukaan, laita viestiä Karl-Johan Spiikille. http://www.saaristo.org/tapahtum…/…/parainen/maalaispirssi-0

6.8.2016
Uneton Yö
Järjestäjä: Siilinjärven Nuorkauppakamari
Paikka: Kunnonpaikka, Siilinjärvi
Lisätietoja: https://www.facebook.com/Uneton/?fref=ts ww.unetonyo.fi

7.8.2016
AirNKK Goes Musapiknik
Järjestäjä: Airiston Nuorkauppakamari
Paikka: Turku
Lisätietoja: Kamarilaiset osallistuvat porukalla tähän tapahtumaan. Itse tapahtuma eri kamarin järjestämä. Mikäli haluat porukkaan mukaan, laita viestiä Karl-Johan Spiikille. https://www.turku.fi/event/sun-08072016-1200-musapiknik

8.8.2016
JiiCeet Commandona Kuvataideviikolla
Järjestäjä: Keurusselän NKK
Paikka: Pekilä, Mänttä

11.8.2016
Vuoden positiivisin salolainen 2016-julkistus
Järjestäjä: Salon Nuorkauppakamari
Paikka: Salon tori
Lisätietoja: https://www.facebook.com/positiivisinsalolainen/ elina.ilmanen@gmail.com

12.-13.8.2016
Paikallista!
Järjestäjä: Joensuun Nuorkauppakamari
Paikka: Kauppakeskus Iso Myy
Lisätietoja: https://www.facebook.com/Paikallista-1431717527134514/?fref=ts

13.8.2016
Team City Challenge Tampere
Järjestäjä: Tampereen Nuorkauppakamari ry
Paikka: Tampere
Lisätietoja: http://teamcitychallenge.com

16.8.2016 klo 17-19
Yritysvierailu Antell
Järjestäjä: Oulun NKK
Paikka:Antell
Lisätietoja: jaana.ritola@gmail.com

17.8.2016 klo 16.00
JCI United’s Summer Olympics
Järjestäjä: JCI United
Paikka: Kaupin urheilupuisto, Tampere
Lisätietoja: Tuomo Isokivijärvi +358 44 3888 883 info@jciunited.fi

19.8.2016 klo 18.30
JC After Work
Järjestäjä: Salon Nuorkauppakamari
Paikka: Salo
Lisätietoja: teemu.alanko@handelsbanken.fi

20.8.2016 Amazing Battle of the Baltics Race 2016
Järjestäjä: Helsingin Nuorkauppakamari
Paikka: Helsinki
Lisätietoja: https://www.facebook.com/events/1680893098850633/

20.8.2016 Kaljavesj’ X
Järjestäjä: Kuopion Nuorkauppakamari
Paikka: Kuopio
Lisätietoja: www.kaljavesj.fi

26.8.
Hörhöetkot
Järjestäjä: Kankaanpään Nuorkauppakamari
Paikka: Optikko Kangasniemi, Kankaanpää
Lisätietoja: Helinä Hietaoja / Kankaanpään Nuorkauppakamari

27.8.2016
Alue D BBQ
Järjestäjä: Kajaanin Nuorkauppakamari
Paikka: Kajaanissa, Pyörteen tilalla.
Lisätietoja: http://www.jckajaani.fi/alue-d-bbq/

27.8.2016
Kesähiihdon MM-kisat
Järjestäjä: Meri-Lapin nuorkauppakamari
Paikka: Tornio, Toranda
Lisätietoja: Saila Puukko, Kirsi Mäenalanen

27.8.2016
Rapujuhlat
Järjestäjä: Hämeenlinnan ja Pirkanmaan Nuorkauppakamarit Paikka: Tampere
Lisätietoja: https://www.facebook.com/events/645439938924791/

EC:N OHEISOHJELMAT:

12.-14.6.2016
JCI Challenge
Lisätietoja: jcichallenge.org https://www.facebook.com/events/1696827907202570/

14.6.2016
Beautiful and magical Porvoo
Järjestäjä: Porvoon Nuorkauppakamari
Lisätietoja: https://www.facebook.com/events/931853420265494/

14.6.2016
Food Business Summit in Seinäjoki
Järjestäjä: Seinäjoen Seudun Nuorkauppakamari
Lisätietoja: https://www.facebook.com/events/1061992617204588/

14.6.2016
Slush – Feel the Start-up Spirit!
Järjestäjä: Helsingin Nuorkauppakamari
Lisätietoja: https://www.facebook.com/events/1576601875965327/

15.6.2016
Helsinki Sightseeing
Järjestäjä: Keskuspuiston Nuorkauppakamari
Lisätietoja: https://www.facebook.com/events/164930593884779/

15.6.2016
Manse city orientation
Järjestäjä: Tammerkosken Nuorkauppakamari
Lisätietoja: https://www.facebook.com/events/631982153606988/

15.6.2016
Green Future Forum
Järjestäjä: Lappeenrannan Nuorkauppakamari
Lisätietoja: https://www.facebook.com/events/255038804847415/

16.6.2016
Morning Yoga
Järjestäjä: Tammerkosken Nuorkauppakamari
Lisätietoja: https://www.facebook.com/events/543777505797944/

16.6.2016
Improvisation Workshop
Järjestäjä: Kokkolan Nuorkauppakamari
Lisätietoja: https://www.facebook.com/events/1693127164260316/

16.6.2016
European Economic Expert’s Forum 2016
Lisätietoja: https://www.facebook.com/events/992047517545036/

16.6.2016
Back to the Future: Visit Hämeenlinna
Järjestäjä: Hämeenlinnan Nuorkauppakamari
Lisätietoja: https://www.facebook.com/events/1529518457375052/

16.6.2016
Sauna on the lake Experience
Järjestäjä: Pirkanmaan Nuorkauppakamari
Lisätietoja: https://www.facebook.com/events/952276151516494/

16.6.2016
Green Business Forum
Järjestäjä: Lappeenrannan Nuorkauppakamari
Lisätietoja: https://www.facebook.com/events/581498272023814/

16.6.2016
Exclusive Company Visit: Metsä Board Tako
Järjestäjä: Tammerkosken Nuorkauppakamari
Lisätietoja: https://www.facebook.com/events/584723448345236/

16.6.2016
The Dancing Finn -workshops
Järjestäjä: Suupohja, Hämeenlinna, Kouvola, Kokkola
Lisätietoja: https://www.facebook.com/events/834197440039065/

16.6.2016
Traditional Finnish Sauna Get-together
Järjestäjä: Tammerkosken Nuorkauppakamari
Lisätietoja: https://www.facebook.com/events/961026353963459/

16.6.2016 Ti-Ti-Nalle Concert
Järjestäjä: EC Tampere
Lisätietoja: https://www.facebook.com/events/572352949584115/

17.6.2016
Morning run – Wake me up, Tampere!
Järjestäjä: EC Tampere
Lisätietoja: https://www.facebook.com/events/187309888284982/

17.6.2016
Earlybird Sauna Bus & Swimming Experience
Järjestäjä: Pirkanmaan Nuorkauppakamari
Lisätietoja: https://www.facebook.com/events/1238888756128355/

17.6.2016
Experience the oldest town of Finland and the European Capital of Culture 2011 – Turku!
Järjestäjä: Turun Nuorkauppakamari
Lisätietoja: https://www.facebook.com/events/1736063199956410/

17.6.2016 Mr. Clutterbuck’s House
Järjestäjä: Vammalan Nuorkauppakamari
Lisätietoja: https://www.facebook.com/events/420801298111026/

17.6.2016
Devil´s Path
Järjestäjä: Vammalan Nuorkauppakamari
Lisätietoja: https://www.facebook.com/events/453568114828383/

17.6.2016
Football Tournament
Järjestäjä: Tampereen Nuorkauppakamari
Lisätietoja: https://www.facebook.com/events/1726373680918237/

17.6.2016 Tennis Tournament
Järjestäjä: EC Tampere
Lisätietoja: https://www.facebook.com/events/1059141830811471/

17.6.2016
Relaxing lake cruise and Finnish delicacy tasting
Järjestäjä: Akaan Nuorkauppakamari
Lisätietoja: https://www.facebook.com/events/207536552930962/

17.6.2016
GameBuzz
Järjestäjä: EC Tampere
Lisätietoja: https://www.facebook.com/events/1665597533716508/

17.6.2016
Design on Tampere Tour
Järjestäjä: EC Tampere
Lisätietoja: https://www.facebook.com/jciec2016/events

17.6.2016
Home Hospitality Coctails!
Järjestäjä: Pirkanmaan Nuorkauppakamari
Lisätietoja: https://www.facebook.com/events/1538980833061045/

17.6.2016 Get International by Twinning
Järjestäjä: EC Tampere
Lisätietoja: https://www.facebook.com/events/584161721752099/

Lisäys- ja muutospyynnöt: elna.jokinen@jci.fi

The post JC-kesäkalenteri appeared first on Suomen Nuorkauppakamarit - JCI Finland.

]]>
Matti Alahuhta kannustaa nuoria johtajia http://nuorkauppakamarit.fi/matti-alahuhta-kannustaa-nuoria-johtajia/ Thu, 12 May 2016 19:56:35 +0000 http://nuorkauppakamarit.fi/?p=6431 Mittavan työuran Nokiassa ja Koneella tehnyt Matti Alahuhta on Vuoden nuori johtaja -kilpailun suojelija vuonna 2016. “Olen ylpeä, että olemme saaneet arvostetun ammattijohtajan kilpailumme suojelijaksi. Matti Alahuhta tietää ja tunnistaa hyvän johtajuuden periaatteet”, toteaa Suomen Nuorkauppakamarit ry:n kansallinen puheenjohtaja Mervi

The post Matti Alahuhta kannustaa nuoria johtajia appeared first on Suomen Nuorkauppakamarit - JCI Finland.

]]>
Mittavan työuran Nokiassa ja Koneella tehnyt Matti Alahuhta on Vuoden nuori johtaja -kilpailun suojelija vuonna 2016.

“Olen ylpeä, että olemme saaneet arvostetun ammattijohtajan kilpailumme suojelijaksi. Matti Alahuhta tietää ja tunnistaa hyvän johtajuuden periaatteet”, toteaa Suomen Nuorkauppakamarit ry:n kansallinen puheenjohtaja Mervi Vuorinen.

“Hyvään ihmisten johtamiseen kuuluu luottamuksen rakentaminen ja johdonmukaisuus. Johtajan tulee olla asenteeltaan positiivinen. Hän on läsnä ja aidosti kiinnostunut ihmisten kehittämisestä. Hyvän johtajan tunnistaa siitä, että hän haluaa kehittyä kuuntelijana. Hän osaa asettaa selkeät tavoitteet ja näyttää kirkkaan suunnan. Myös avoimuus ja suoruus kuuluvat hyvään johtamiseen. Niiden avulla voidaan keskittyä asioiden tekemiseen ja minimoida politikointi organisaatiossa”, korostaa Matti Alahuhta.

Vuoden Nuori Johtaja -kilpailussa etsitään alle 40-vuotiaita johtajia, jotka toimivat vastuullisesti ja vievät organisaatiotaan eteenpäin kestävällä tavalla.

“Haluamme nostaa kilpailun avulla esiin esimerkillisesti ja kestävästi johtavia nuoria ammattilaisia. Suomi tarvitsee johtamiskulttuurin muutosta. Yrityksen taloudellisen menestyksen lisäksi on huolehdittava, että myös henkilöstö onnistuu. Kestävä johtajuus luo yrityksille kilpailuetua. Innostunut työyhteisö auttaa yritystä menestymään ja kehittymään”, kertoo Mervi Vuorinen.

Matti Alahuhta korostaa johtajan oman jaksamisen merkitystä.

“Työssä jaksamisen kannalta on tärkeää, että tasapaino työn ja yksityiselämän välillä säilyy läpi työuran. Elämässä on hyvä olla jotain työtä tärkeämpää. Silloin asiat pysyvät perspektiivissä ja työkin sujuu paremmin.”

Tekniikan tohtori Matti Alahuhta on Elinkeinoelämän keskusliiton puheenjohtaja ja hänellä on myös useita muita merkittäviä hallituspaikkoja. Hän toimi Koneen toimitusjohtajana vuosina 2005­­-2014 ja teki sitä ennen pitkän uran Nokian tietoliikenne- ja matkapuhelinyksiköiden johtotehtävissä.

Suomen Nuorkauppakamarit ry on järjestänyt Vuoden nuori johtaja -kilpailun vuodesta 2007 alkaen. Tavoitteena on nostaa esiin taitavia nuoria johtajia sekä kannustaa nuoria hakeutumaan johtotehtäviin ja kehittymään johtajina. Tänä vuonna kilpailuaika on 1.6. -18.9.2016. Kilpailun yhteistyökumppaneita ovat Teknologiateollisuus ry, CxO Professional Oy, FIBS yritysvastuuverkosto, Experis ja Suomen Ekonomit. Kilpailussa valitaan myös Teknologiateollisuuden Vuoden nuori johtaja.

Nuorkauppakamari on kansainvälinen alle 40-vuotiaiden jäsentensä kehittymis- ja johtamiskouluttautumisjärjestö sekä kontaktiverkosto. Kehitämme yhteiskuntaa ja johtajuutta paremman tulevaisuuden turvaamiseksi. Suomen Nuorkauppakamarit ry on perustettu vuonna 1957. Varsinaisia jäseniä n. 2500 ja yhdessä alumnien kanssa n. 5000. Globaalisti Nuorkauppakamari toimii 115 maassa, yli 200 000 jäsenen voimin.

 

Lisätietoja:

 

Auli Kangas

Suomen Nuorkauppakamarit ry

Vuoden Nuori Johtaja -kilpailun kansallinen projektipäällikkö

auli.kangas@jci.fi

050 5887755

 

Mervi Vuorinen

Suomen Nuorkauppakamarit ry

Kansallinen puheenjohtaja

mervi.vuorinen@jci.fi

050 428 7323

 

www.nuorijohtaja.fi

 

The post Matti Alahuhta kannustaa nuoria johtajia appeared first on Suomen Nuorkauppakamarit - JCI Finland.

]]>
Kansainvälinen JCI Challenge-tapahtuma valtaa Hämeenlinnan 12.-14.6. http://nuorkauppakamarit.fi/kansainvalinen-jci-challenge-tapahtuma-valtaa-hameenlinnan-12-14-6/ Mon, 09 May 2016 20:05:17 +0000 http://nuorkauppakamarit.fi/?p=6417 Liikunnan riemua, uusia kansainvälisiä ystäviä ja hauskaa yhdessä tekemistä ei tarvitse hakea kesäkuussa kovin kaukaa. JCI Challenge on leikkimielinen seikkailukilpailu, jossa kisataan hyvän asian puolesta. Tapahtuma on tunnustettu myös nuorkauppakamarimaailman huipulla sillä nuorkauppakamarin maailmanpuheenjohtaja Pascal Dike kunnioittaa tapahtumaa käynnillään. Tapahtuman

The post Kansainvälinen JCI Challenge-tapahtuma valtaa Hämeenlinnan 12.-14.6. appeared first on Suomen Nuorkauppakamarit - JCI Finland.

]]>
Liikunnan riemua, uusia kansainvälisiä ystäviä ja hauskaa yhdessä tekemistä ei tarvitse hakea kesäkuussa kovin kaukaa. JCI Challenge on leikkimielinen seikkailukilpailu, jossa kisataan hyvän asian puolesta. Tapahtuma on tunnustettu myös nuorkauppakamarimaailman huipulla sillä nuorkauppakamarin maailmanpuheenjohtaja Pascal Dike kunnioittaa tapahtumaa käynnillään. Tapahtuman koko tuotto lahjoitetaan JCI Nothing But Nets -ohjelmalle.

Kansainvälisyyttä ja liikuntaa rennoissa merkeissä

JCI Challenge järjestetään nyt jo kuudetta kertaa. Kaksipäiväiseen tapahtumaan osallistuminen ei edellytä kesäkuntoa tai osallistumista sitä seuraavaan Eurooppa-kokoukseen, vaan takaa iloisen menon ja uusia kansainvälisiä jc-ystäviä. Joukkueet ja lajit kerrotaan paikan päällä, joten riittää, että osallistujat saapuvat paikalle. Luvassa ei ole luksusta, vaan paino on verkostoitumisessa ja yhdessä tekemisen meiningissä.

Edelliset tapahtumat järjestettiin Maltalla ja Turkissa, joten olosuhteet muuttuvat dramaattisesti tällä kerralla. Tapahtumassa edetään jalkapatikassa tai vaihtelevin kulkuneuvoin paikasta toiseen ja matkalla suoritetaan tehtäviä tai lajeja. Hämeenlinnassa Aulangon maisemat tarjoavat runsaasti mahdollisuuksia erilaisiin aktiviteetteihin. Hämeen linna kuuluu luonnollisesti mukaan ohjelmaan.

JCI Challengeen saapuu kolmisenkymmentä nuorkauppakamarin jäsentä ympäri maailmaa urheilemaan ja verkostoitumaan hyvän asian puolesta. Ulkomaalaisille osallistujille riittää sulateltavaa Suomen luonnossa ja suomalaisissa urheilulajeissa eukonkannosta kirkkovenesoutuun, kesän hyttysissä ja keskiyön auringossa.

Hyvän asian puolesta

Liikunnan ja verkostoitumisen lisäksi tapahtumalla on vakavampi sanoma. Osallistujat keräävät rahaa YK:n Nothing But Nets -ohjelmalle, jonka kanssa kansainvälisellä nuorkauppakamarilla on yhteisprojekti. Osa osallistumismaksusta lahjoitetaan suoraan ohjelmaan ja osallistujat keräävät esimerkiksi joukkorahoituksen ja lahjoitusten kautta varoja. Nothing But Nets -ohjelmassa kerätään varoja Malariaa levittävien hyttysten pistoilta suojeleviin malariaverkkoihin. Ohjelma tähtää Malarian poistamiseen maailmasta ja se on jo saavuttanut erittäin merkittäviä tuloksia.

Kansainvälisille osallistujille kattaus on varmasti ainutlaatuinen, mutta myös suomalaisille nuorkauppakamarilaisille on tarjolla harvinaista herkkua. Tapahtuman palkitsemistilaisuuteen tiistaina 14.6. tulee mukaan myös Nuorkauppakamarin maailmanpuheenjohtaja, nigerialainen Pascal Dike sekä Nothing But Nets –ohjelman johtaja Christopher Helfrich.

Tampereella järjestettävä Eurooppa-kokous tuo tuhansia kamarilaisia Suomeen ympäri maailmaa 16.-20.6.2016. Sen yhteydessä järjestetään runsaasti muita, suomalaista kulttuuria esitteleviä tapahtumia. Myös JCI Challenge on mukana oheisohjelmatapahtumana. Ja mikäs sen mukavampaa kuin jatkaa uusien jc-ystävien kanssa Eurooppa-kokouksen huumaan!

Lisätietoja tapahtumasta

projektipäällikkö Lotta Hanski, Havis Amandan Nuorkauppakamari – Helsinki ry

lohanski@gmail.com.

www.jcichallenge.org

The post Kansainvälinen JCI Challenge-tapahtuma valtaa Hämeenlinnan 12.-14.6. appeared first on Suomen Nuorkauppakamarit - JCI Finland.

]]>
Vuoden 2015 tekijät palkittu http://nuorkauppakamarit.fi/vuoden-2015-tekijat-palkittu/ Tue, 26 Apr 2016 15:14:07 +0000 http://nuorkauppakamarit.fi/?p=6393 Vuoden 2015 tekijät palkittiin viime lauantaina Suomen Nuorkauppakamareiden vuosikokouksen yhteydessä järjestetyssä palkintogaalassa. Vuosikokous järjestettiin Salossa ja kokousta isännöi Salon Nuorkauppakamari. Itse palkintogaala järjestettiin Salon Astrum-keskuksessa. Vuoden projekti Pop-Up Turku, Turun Nuorkauppakamari Kunniamaininta: Team City Challenge, Tampereen Nuorkauppakamari Paras Yhteiskuntavastuuprojekti Vuoden

The post Vuoden 2015 tekijät palkittu appeared first on Suomen Nuorkauppakamarit - JCI Finland.

]]>
Vuoden 2015 tekijät palkittiin viime lauantaina Suomen Nuorkauppakamareiden vuosikokouksen yhteydessä järjestetyssä palkintogaalassa. Vuosikokous järjestettiin Salossa ja kokousta isännöi Salon Nuorkauppakamari. Itse palkintogaala järjestettiin Salon Astrum-keskuksessa.

Vuoden projekti

Pop-Up Turku, Turun Nuorkauppakamari

Kunniamaininta: Team City Challenge, Tampereen Nuorkauppakamari

Paras Yhteiskuntavastuuprojekti

Vuoden Salolainen liikeidea, Salon Nuorkauppakamari

Kunniamaininta: Nuori Johtaja -kurssi, Porvoon Nuorkauppakamari

Paras Talousprojekti

Iisalmen Kiekka Ylä-Savon Nuorkauppakamari

Paras Nuorkauppakamaritoiminta

Salon Nuorkauppakamari

Kunniamaininta: Tampereen Nuorkauppakamari

Vuoden tulokas

Eero Kallio, Tampereen Nuorkauppakamari

Kunniamaininta: Tuuli Lamminmäki, Pirkanmaan Nuorkauppakamari

Vuoden Nuorkauppakamarilainen

Toni Rantanen, Tampereen Nuorkauppakamari

Kunniamaininta: Tuula Sillanpää, Kankaanpään Nuorkauppakamari

Paras Puheenjohtaja

Janne Romppainen, Tampereen Nuorkauppakamari

Kunniamaininta: Michaela Palmberg, Vaasan Nuorkauppakamari

Vuoden Kouluttaja

Heidi Jäntti, Helsingin Nuorkauppakamari

Senaatin palkinto

Turun Nuorkauppakamari

Senaatin vuorovaikutuspalkinto

Metropolin Nuorkauppakamari

Puhekilpailu, Sanan Säilä 2016

Minna Pikkarainen, Oulun Tervaporvarien Nuorkauppakamari

Kunniamaininta: Antti Koskinen, Lappeenrannan Nuorkauppakamari

 

Jo aiemmin Lappeenrannan Johtajuusakatemiassa palkitut ovat: Paras Keskusliiton virkailija Susanna Kaharinen, Kansallinen Päällikkö, viestintä, Forssan Seudun Nuorkauppakamari ja Vuoden Hallituksen jäsen Päivi Karkkola, Aluejohtaja, Alue D, Meri-Lapin Nuorkauppakamari

The post Vuoden 2015 tekijät palkittu appeared first on Suomen Nuorkauppakamarit - JCI Finland.

]]>
Uusi senaattori valittiin Salossa http://nuorkauppakamarit.fi/uusi-senaattori-valittiin-salossa/ Fri, 22 Apr 2016 20:55:27 +0000 http://nuorkauppakamarit.fi/?p=6366 Mari Junnila on saanut senaattoriarvon 23.4. Suomen Nuorkauppakamareiden kansallisessa vuosikokouksessa Salossa. Tästä lähtien hänet tunnistaa numerosarjasta 75065. Mari Junnilla on liittynyt nuorkauppakamariin vuonna 2011. Hän lähti toimintaan mukaan vauhdilla, aktiivisella otteella sekä aidolla asenteella. Hän toimi Salon Nuorkauppakamarissa vuonna 2012

The post Uusi senaattori valittiin Salossa appeared first on Suomen Nuorkauppakamarit - JCI Finland.

]]>
Mari Junnila on saanut senaattoriarvon 23.4. Suomen Nuorkauppakamareiden kansallisessa vuosikokouksessa Salossa. Tästä lähtien hänet tunnistaa numerosarjasta 75065.

Mari Junnilla on liittynyt nuorkauppakamariin vuonna 2011. Hän lähti toimintaan mukaan vauhdilla, aktiivisella otteella sekä aidolla asenteella. Hän toimi Salon Nuorkauppakamarissa vuonna 2012 secynä, 2013 VP:nä ja vuonna 2014 kamarin puheenjohtajana. Hallitusvirat ja aktiivinen osallistuminen kamaritoimintaan myös yli kamarirajojen tekee Marista todellisen JC:n. Marin JC-into kasvoi hurjaa vauhtia ja vuonna 2015 hän toimi jo kansallisena koulutusjohtajana. Marin johtajaominaisuudet ovat kehittyneet entisestään ja hän on jakanut osaamistaan käytännön kautta. Mari on mahtava innostaja, jolta usea JC on saanut tukea, turvaa ja fiilistä JC-uralleen. Hänen intohimoinen ote sekä vahva osaaminen ovat auttaneet häntä rakentamaan valtavia verkostoja sekä yhdistämään JCI-osaamista ja työelämävalmiuksia keskenään. Mari on saanut tästä harrastukseta varmasti enemmän kuin koskaan uskalsi odottaa!

Olemme enemmän kuin onnellisia, kun Mari jatkaa kanssamme JC-taipaleella senaattorina.

The post Uusi senaattori valittiin Salossa appeared first on Suomen Nuorkauppakamarit - JCI Finland.

]]>
Kannattava investointi http://nuorkauppakamarit.fi/kannattava-investointi/ Wed, 06 Apr 2016 16:17:06 +0000 http://nuorkauppakamarit.fi/?p=6323 Kun vuonna 2004 lähdin mukaan nuorkauppakamaritoimintaan, en todellakaan arvannut miten tämä toiminta vie mukanaan ja minkälaisia mahdollisuuksia tämä järjestö tarjoaa. Alunperin lähdin toiminnalta hakemaan vastapainoa silloiseen työhöni sekä oppiman uusia taitoja. Mitä toiminta on sitten minulle vuosien varrella antanut? Ensinnäkin

The post Kannattava investointi appeared first on Suomen Nuorkauppakamarit - JCI Finland.

]]>
Kun vuonna 2004 lähdin mukaan nuorkauppakamaritoimintaan, en todellakaan arvannut miten tämä toiminta vie mukanaan ja minkälaisia mahdollisuuksia tämä järjestö tarjoaa. Alunperin lähdin toiminnalta hakemaan vastapainoa silloiseen työhöni sekä oppiman uusia taitoja.

Mitä toiminta on sitten minulle vuosien varrella antanut? Ensinnäkin paljon erilaisia taitoja, joista on hyötyä työelämässä kuten esiintymis- ja kouluttamistaitoja sekä projektien johtamis- ja hallintataitoja. Esiintymiskoulutuksissa olen joutunut useita kertoja epämukavuusalueelle, mutta ehkä juuri siksi entinen esiintymiskammoinen nauttii nykyään puheiden pitämisestä ja esiintymisestä. Usean hallitusviran kautta olen oppinut paljon myös hallitustyöskentelystä ja sen seurauksena minut on kutsuttu kotipaikkakunnallani Mikkelissä myös eri yritysten ja muiden järjestöjen hallitustyöskentelyyn mukaan jonka koen suurena etuoikeutena.

Eikä siinä vielä kaikki! Ikään kuin sivutuotteena tämä järjestö pystyy tarjoamaan aivan mielettömän verkoston niin kansallisesti kuin kansainvälisestikin, jota pystyy hyödyntämään niin henkilökohtaisessa- kuin työelämässäkin. Kaiken sen vapaa-aika, jota olen tällä järjestölle antanut olen saanut takaisin korkojen kera joten voin todeta, että tämä investointi on ollut todella kannattava.

Helena Skopa, Mikkelin nuorkauppakamari

Helena palkittiin Turkissa Istanbulissa kesällä 2015 Euroopan parhaana nuorkauppakamarilaisena.

The post Kannattava investointi appeared first on Suomen Nuorkauppakamarit - JCI Finland.

]]>