Suomen Nuorkauppakamarit – JCI Finland http://nuorkauppakamarit.fi Johtajuuden kehittäjä - kansainvälinen verkosto Mon, 24 Oct 2016 08:50:50 +0000 fi-FI hourly 1 Uusi senaattori Turun Nuorkauppakamariin http://nuorkauppakamarit.fi/uusi-senaattori-turun-nuorkauppakamariin/ Sun, 23 Oct 2016 09:30:41 +0000 http://nuorkauppakamarit.fi/?p=6947 Janne Puurunen, #75392 Liittyessään Turun Nuorkauppakamarin jäseneksi vuonna 2012 Janne Puurunen oli 36-vuotias. Jo tulokkaiden start-koulutuksessa hän mainitsi olevansa tietoinen siitä, että hänen kamariuransa olisi lyhyt, minkä vuoksi hän lupasi pitää huolta siitä, että ura olisi erittäin aktiivinen. Tämän lupauksensa

The post Uusi senaattori Turun Nuorkauppakamariin appeared first on Suomen Nuorkauppakamarit - JCI Finland.

]]>
Janne Puurunen, #75392

Liittyessään Turun Nuorkauppakamarin jäseneksi vuonna 2012 Janne Puurunen oli 36-vuotias. Jo tulokkaiden start-koulutuksessa hän mainitsi olevansa tietoinen siitä, että hänen kamariuransa olisi lyhyt, minkä vuoksi hän lupasi pitää huolta siitä, että ura olisi erittäin aktiivinen.

Tämän lupauksensa Janne on todella pitänyt. Hän on ollut toiminnassa aktiivinen joka tasolla: hän on ottanut aktiivisesti osaa Turun NKK:n tapahtumiin, projekteihin ja koulutuksiin. Oman kamarinsa hallitukseen Janne hakeutui heti sen ollessa mahdollista, ja hän on tehnyt neljä hallitusvirkaa (INT 2013, DP 2014, PRES 2015, IPP 2016). Oman puheenjohtajavuotensa päätteeksi hän päätti hyödyntää viimeisen kamarivuotensa mahdollisimman tehokkaasti ja hakeutui aluejohtajan tehtäviin.

Janne on ollut merkittävässä roolissa kahdessa Turun NKK:n projektissa: Urapolussa ja Pop-up Turussa. Hän on ollut myös liikkeellepanevana voimana neljän varsinaissuomalaisen kamarin yhteisessä The Shift -bisnesfestivaalissa. Pop-up Turku -hanke sai alkunsa Jannen puheenjohtajavuotena, ja häntä voidaankin pitää hankkeen isänä. Hanke on palkittu useaan otteeseen: se voittanut alue A:n Vuoden 2015 projekti ‑palkinnon, Suomen senaatin palkinnon, Suomen Nuorkauppakamarien Vuoden projekti 2015 -palkinnon sekä kaksi Eurooppapalkintoa (Best Local Community Empowerment Project ‑palkinnon ja Most Outstanding Local Project -palkinnon). Hanke on myös levinnyt Turun Nuorkauppakamareista muihin kamareihin.

Pop-up Turku -hanke on loistava esimerkki Jannen tahdosta tarttua merkittävään paikalliseen ongelmaan, Turun keskustan autioitumiseen. Projekti-idea oli hieno oivallus, ja hanke itsessään on loistava esimerkki JCI-johtajuudesta: siitä, miten kerrotaan päämäärä, perustellaan tarkoitus, asetetaan tavoitteet ja luodaan edellytykset menestyksekkäille toimenpiteille.

Kamariuransa aikana Janne on osoittanut valtavaa henkilökohtaista kasvua ja kehitystä. Omalla aktiivisuudellaan ja tekemisellään Janne on kehittynyt markkinointiviestinnän osaajasta strategiseksi ja operatiiviseksi johtajaksi.

Janne on erinomainen esimerkki siitä, mistä JCI-toiminnassa on kyse – positiivisesta yhteiskunnallisesta vaikuttamisesta oman alueen kehitykseen ja toisaalta oman henkilökohtaisen johtajuusosaamisen kehittämisestä. Henkilönä Janne on uskomattoman avulias, ja vuonna 2016 kaksoisroolissaan IPP:nä ja aluejohtajana hän tukenut paitsi oman kamarinsa puheenjohtajaa myös koko alueen puheenjohtajia näiden työssä.


Senaattorit ovat ansioituneita nuorkauppakamarilaisia, joille Junior Chamber International -maailmanjärjestö on myöntänyt senaattoriarvon. Senaattoreina he saavat mahdollisuuden osallistua nuorkauppakamarin ja Suomen Senaatin toimintaan myös täytettyään 40 vuotta.

The post Uusi senaattori Turun Nuorkauppakamariin appeared first on Suomen Nuorkauppakamarit - JCI Finland.

]]>
Tässä ovat Vuoden Nuori Johtaja 2016 -ehdokkaat http://nuorkauppakamarit.fi/tassa-ovat-vuoden-nuori-johtaja-2016-ehdokkaat/ Fri, 21 Oct 2016 07:38:09 +0000 http://nuorkauppakamarit.fi/?p=6941 Suomen Nuorkauppakamarit ry:n Vuoden Nuori Johtaja -palkinto jaetaan jo kymmenettä kertaa. Tänä vuonna arvioidaan erityisesti ehdokkaiden johtamistaitoja vaikeissa tilanteissa, joita organisaatiot kohtaavat. Ehdotuksia palkinnon saajiksi tuli ennätykselliset 137. Ehdolla oli kaiken kaikkiaan 129 nuorta johtajaa, joista kilpailun tuomaristo valitsi jatkoon

The post Tässä ovat Vuoden Nuori Johtaja 2016 -ehdokkaat appeared first on Suomen Nuorkauppakamarit - JCI Finland.

]]>
Suomen Nuorkauppakamarit ry:n Vuoden Nuori Johtaja -palkinto jaetaan jo kymmenettä kertaa. Tänä vuonna arvioidaan erityisesti ehdokkaiden johtamistaitoja vaikeissa tilanteissa, joita organisaatiot kohtaavat.

Ehdotuksia palkinnon saajiksi tuli ennätykselliset 137. Ehdolla oli kaiken kaikkiaan 129 nuorta johtajaa, joista kilpailun tuomaristo valitsi jatkoon kymmenen kärkiehdokasta. Ehdokkaita yhdistää yhteistyön merkityksen ymmärtäminen ja itsensä alttiiksi laittaminen.

Lopullinen voittaja julkistetaan 12.12. Finlandia-talolla pidettävässä tilaisuudessa. Viime vuonna Vuoden Nuori Johtaja -palkinto myönnettiin Marimekon toimitusjohtaja Tiina Alahuhta-Kaskolle.

Suomen Nuorkauppakamarit ry on järjestänyt Vuoden Nuori Johtaja -kilpailua vuodesta 2007 alkaen. Kilpailuun on voinut ilmoittaa kenet tahansa alle 40-vuotiaan johtajan, joka toimii vastuullisesti ja esimerkillisesti. Vuoden Nuori Johtaja -kilpailun tuomaristossa ovat edustettuina Suomen Nuorkauppakamarit ry, Teknologiateollisuus ry, CxO Professional Oy, Suomen Ekonomit – Finlands Ekonomer ry, FIBS yritysvastuuverkosto ja Experis (ManpowerGroup).

Kilpailun yhteydessä järjestään myös Teknologiateollisuuden Vuoden Nuori Johtaja -kilpailu, jonka voittajan valitsee erillinen tuomaristo.

Vuoden Nuori Johtaja 2016 valitaan seuraavien ehdokkaiden joukosta:

Jaakko Heikonen
toimitusjohtaja, Pemamek Oy Ltd, Loimaa
Elina Illukka
eläinlääkäri, toimitusjohtaja, Eläinlääkäriasema Pet-Vet Oy, Turku
Maija Jokela
toimitusjohtaja, Sweco PM Oy, Helsinki
Lennu Keinänen
Founder, Evangelist, Paytrail, Jyväskylä
Minja Kivinen
toimitusjohtaja, Luoman Puutuote Oy, Seinäjoki
Jarno J. Lahtinen
myyntijohtaja, osakas, Oscar Software Oy, Tampere
Miika Lipiäinen
CEO, Kyrö Distillery Company, Isokyrö
Anna Munsterhjelm
puheenjohtaja, Suomen Partiolaiset, Helsinki
Miika Mäkitalo
toimitusjohtaja, M-Files Oy, Tampere
Michaela von Wendt
toimitusjohtaja, Lundia Oy, Hyvinkää

Kaikki ehdokkaat ovat käytettävissä haastattelua varten. Ehdokkaiden yhteystiedot: auli.kangas@jci.fi.

Lisätietoja:
Auli Kangas
kansallinen päällikkö, Vuoden Nuori Johtaja -kilpailu
Suomen Nuorkauppakamarit ry
puh. 050 5887755
auli.kangas@jci.fi

The post Tässä ovat Vuoden Nuori Johtaja 2016 -ehdokkaat appeared first on Suomen Nuorkauppakamarit - JCI Finland.

]]>
Vaalikokouksen koulutukset videona http://nuorkauppakamarit.fi/vaalikokouksen-koulutukset-videona/ Thu, 20 Oct 2016 09:19:12 +0000 http://nuorkauppakamarit.fi/?p=6936 Jäikö Hämeenlinnan Loistava Tulevaisuus -vaalikokouksen koulutukset tai debatti välistä? Tässä kootusti viikonlopun debatti ja keynote koulutuksia. Kuvaajina toimivat Simo Rokka ja Jesse Soini. Debattifinaali 2016 Debatissa ovat vastakkain Kuopion ja Espoon Nuorkauppakamarit. Pekka Möttö, Liikkumisen tulevaisuus alkaa nyt Pekka Möttö on

The post Vaalikokouksen koulutukset videona appeared first on Suomen Nuorkauppakamarit - JCI Finland.

]]>
Jäikö Hämeenlinnan Loistava Tulevaisuus -vaalikokouksen koulutukset tai debatti välistä? Tässä kootusti viikonlopun debatti ja keynote koulutuksia. Kuvaajina toimivat Simo Rokka ja Jesse Soini.

Debattifinaali 2016

Debatissa ovat vastakkain Kuopion ja Espoon Nuorkauppakamarit.

Pekka Möttö, Liikkumisen tulevaisuus alkaa nyt

Pekka Möttö on rohkealla otteella uudistanut joukkoliikennettä ja pakottanut perinteiset yhtiöt tarkastelemaan maailmaa uudella tavalla. Tuup tekee sitä samaa parhaillaan kaupunkiliikenteessä. Pekka johdattaa meidät out-of-the-box ajatteluun omalla rohkealla esimerkillään.

Risto Kuulasmaa – Kasvun paikka – tosielämän tarinoita kameran ja naamion takaa

Kuulasmaa on innovaatioiden, ketterän ja jatkuvan kehittämisen puolestapuhuja, jonka mukaan nyt eletään aikaa, jolloin on vaarallisempaa pysyä paikoillaan kuin kokeilla jotakin uutta ja rohkeaa. Kuulasmaa peräänkuuluttaa nuorten suomalaisten johtajien vuoropuhelua ja jokaisen ihmisen omaa mahdollisuutta kehittää itsestään jatkuvasti parempi versio eri elämän aloilla. Kuulasmaan kätten jälki näkyy muun muassa Duudsonien, Madventuresin ja Docventuresin tuottajana, Tubecon tapahtuman taustavoimana sekä useiden eri yritysten johdon strategisena konsulttina. Missä Kuulasmaa, siellä innovaatio.

 

The post Vaalikokouksen koulutukset videona appeared first on Suomen Nuorkauppakamarit - JCI Finland.

]]>
Debattimestaruus Kuopioon http://nuorkauppakamarit.fi/debattimestaruus-kuopioon/ Thu, 20 Oct 2016 09:05:15 +0000 http://nuorkauppakamarit.fi/?p=6933 Kuopion Nuorkauppakamarin debattijoukkue voitti Nuorkauppakamareiden valtakunnallisen mestaruuden Hämeenlinnassa. Debattikilpailu järjestettiin Suomen Nuorkauppakamarin kansallisessa vaalikokouksessa viime viikonloppuna. D-alueen voitto oli saavutettu jo aiemmin Oulua vastaan Iisalmessa, ja Hämeenlinnassa kisasivat jokaisen alueen voittajajoukkueet. Hämeenlinnan finaalissa toiseksi tuli Espoon Nuorkauppakamari ja kolmanneksi Porin

The post Debattimestaruus Kuopioon appeared first on Suomen Nuorkauppakamarit - JCI Finland.

]]>
Kuopion Nuorkauppakamarin debattijoukkue voitti Nuorkauppakamareiden valtakunnallisen mestaruuden Hämeenlinnassa. Debattikilpailu järjestettiin Suomen Nuorkauppakamarin kansallisessa vaalikokouksessa viime viikonloppuna.

D-alueen voitto oli saavutettu jo aiemmin Oulua vastaan Iisalmessa, ja Hämeenlinnassa kisasivat jokaisen alueen voittajajoukkueet. Hämeenlinnan finaalissa toiseksi tuli Espoon Nuorkauppakamari ja kolmanneksi Porin joukkue. Debattijoukkueen jäsenet ovat kuopiolaiset Mari Hamara, Riina Särkilahti ja Elisa Kääriäinen. Särkilahti palkittiin myös vuoden 2016 parhaana debatoijana. Debatoijat kisasivat Hämeenlinnassa muun muassa aiheesta “Johtajalla pitää olla foliohattu”.

Kuopion joukkue matkustaa ensi vuonna edustamaan Suomea Sveitsiin Nuorkauppakamareiden Eurooppakokoukseen, jossa kisataan Nuorkauppakamarin debatin Euroopan mestaruudesta. Mikäli Sveitsistäkin voitto saadaan, syksyllä on vuorossa MM-kisat Amsterdamissa.

Suomen Nuorkauppakamarissa on järjestetty debattikisoja jo vuodesta 1986 lähtien. Debatissa on oma säännöstönsä. Se on viihteellinen väittelytilaisuus, jossa testataan osuvan argumentoinnin lisäksi loogista päättelyä ja viestintätaitoja. Debatissa toinen joukkue vuorollaan puolustaa ja toinen vastustaa yhteistä teemaa sovitun ajan, jonka jälkeen tuomarit ilmoittavat käsityksensä siitä, kumman joukkueen esittämät todistelut olivat vakuuttavampia ja pätevämpiä.

Kuvassa: Kuopion Nuorkauppakamarin debattijoukkue: Riina Särkilahti, Elisa Kääriäinen ja Mari Hamara.
Kuva: Jani Sormunen

 

The post Debattimestaruus Kuopioon appeared first on Suomen Nuorkauppakamarit - JCI Finland.

]]>
Nuorkauppakamari valitsi vaikuttajansa http://nuorkauppakamarit.fi/nuorkauppakamari-valitsi-vaikuttajansa/ Tue, 18 Oct 2016 16:06:37 +0000 http://nuorkauppakamarit.fi/?p=6928 Suomen Nuorkauppakamarit ry valitsi viikonloppuna Kankaanpään Nuorkauppakamarin jäsenen Jenni Rajahalmeen järjestön kansalliseksi puheenjohtajaksi vuodelle 2017. Suomen Nuorkauppakamarit ry:n vaalikokous keräsi yli 600 nuorkauppakamarivaikuttajaa Hämeenlinnaan 14.–16.10.2016. Suomen Nuorkauppakamarit ry:n päätapahtuma tarjosi jälleen monipuolisen kattauksen koulutuksia ja työpajoja kestävän johtajuuden teemoilla. Vaalikokouksessa

The post Nuorkauppakamari valitsi vaikuttajansa appeared first on Suomen Nuorkauppakamarit - JCI Finland.

]]>
Suomen Nuorkauppakamarit ry valitsi viikonloppuna Kankaanpään Nuorkauppakamarin jäsenen Jenni Rajahalmeen järjestön kansalliseksi puheenjohtajaksi vuodelle 2017.

Suomen Nuorkauppakamarit ry:n vaalikokous keräsi yli 600 nuorkauppakamarivaikuttajaa Hämeenlinnaan 14.–16.10.2016. Suomen Nuorkauppakamarit ry:n päätapahtuma tarjosi jälleen monipuolisen kattauksen koulutuksia ja työpajoja kestävän johtajuuden teemoilla.

Vaalikokouksessa valittiin vuodelle 2017 vastuulliset tekijät Suomen Nuorkauppakamareiden hallitukseen ja keskusliiton muihin tehtäviin.


Paikka, jossa persoonat saavat loistaa

Suomen Nuorkauppakamarin yksi keskeisimmistä tavoitteista on vauhdittaa jäsentensä menestymistä työelämässä. Jenni Rajahalme haluaa saada suomalaiset yritykset ymmärtämään, että nuorkauppakamarit voivat antaa yrityksille ainutlaatuisen ympäristön kouluttautua ja kehittyä.

– Tarvitsemme ihmisiä, jotka ovat valmiita mukautumaan muutoksiin ja ottamaan työelämän haasteet vastaan positiivisesti oppimisen ja itsensä kehittämisen kautta. Nykyinen koulutusjärjestelmä ei tue nuoria vuorovaikutus- ja työelämätaidoissa siinä määrin, kuin sille olisi tarvetta tämän päivän työelämän murroksessa.

Tuore kansallinen puheenjohtaja kuvailee itseään melko mahdottomaksi persoonaksi. Jenni Rajahalme tekee asiansa selväksi suoraan – sanoja ja huumoria säästelemättä. Räiskyvä tyyli ja kanssaihmisiä innostava asenne ovat kantaneet pitkälle: Jenni on toiminut kuudessa eri hallitusvirassa paikallisjärjestössään ja neljässä luottamusvirassa Länsi-Suomen alueella. Kansallisessa keskusliitossakin hän on ehtinyt vaikuttaa jo kolme vuotta.

– Vaalikampanjat pakottavat heittäytymään. Niiden kautta on tullut opittua paljon itsestä ja tavasta tehdä töitä, Jenni, 36, pohtii.

Jenni Rajahalme toimii viestintätoimisto Kumppaniassa osakkaana sekä vastaa Prizztechin YES-yrittäjyyskasvatuskeskuksen toiminnasta.


Vuoden 2017 SNKK:n keskusliiton vaikuttajat:

Keskusliitto 2017

 

Jenni Rajahalme, kansallinen puheenjohtaja, Kankaanpään Nuorkauppakamari ry
Lauri Valtonen, kansallinen varapuheenjohtaja, Porin Nuorkauppakamari ry
Hanna Toimi, kehitysjohtaja, kansainvälisyys, Pirkanmaan Nuorkauppakamari ry
Elna Jokinen, kehitysjohtaja, yhteiskuntavaikuttaminen, Salon Nuorkauppakamari ry
Maria Sippala, koulutusjohtaja, Oulun Tervaporvarien Nuorkauppakamari ry
Sami Siurola, viestintäjohtaja, Tampereen Nuorkauppakamari ry
Mikko Karttunen, talousjohtaja, Joensuun Nuorkauppakamari ry
Lauri Tolvas, aluejohtaja alue A (Etelä-Suomi), Helsingin Nuorkauppakamari ry
Niina Härkönen, aluejohtaja alue B (Itä-Suomi), Kotkan Nuorkauppakamari ry
Sina Rosengrén, aluejohtaja alue C (Länsi-Suomi), Pirkanmaan Nuorkauppakamari ry
Tiia Mustonen, aluejohtaja alue D (Pohjois-Suomi), Kuusamon Nuorkauppakamari ry
Ellimaija Ahonen, johdon assistentti, Pirkanmaan Nuorkauppakamari ry
Päivi Karkkola, lainopillinen neuvonantaja, Rovaniemen Nuorkauppakamari
Mervi Vuorinen, edellinen kansallinen puheenjohtaja, Lohjan Nuorkauppakamari ry


Muihin keskusliiton virkoihin valitut:

Jani Wahlman, viestintäpäällikkö, Porin Nuorkauppakamari ry
Michaela Palmgren, kansainvälisyyspäällikkö, Vaasan Nuorkauppakamari ry
Sanna Mathlin, koulutuspäällikkö, Liminganlahden Nuorkauppakamari ry
Antti Laakoli, kansallinen päällikkö, projektit ja toiminta, Muuramen Seudun Nuorkauppakamari ry
Anu Haapasalo, palkintopäällikkö, Kokkolan Nuorkauppakamari ry
Ville Hanski, kilpailupäällikkö, Tuottava Idea, Järvenpään Seudun Nuorkauppakamari ry
Mia Danielsson, kilpailupäällikkö, Vuoden Nuori Menestyjä, Tammerkosken Nuorkauppakamari ry
Sanna Heino, kilpailupäällikkö, Vuoden Nuori Johtaja, Forssan Seudun Nuorkauppakamari ry


Keskusliiton kutsuvirkoihin kutsutut:

Sanna-Riikka Hakio, vastuualueena KV-koulutukset, Oulun Nuorkauppakamari ry
Irene Lamberg, vastuualueena SNKK:n strategia 2017–2020, Lohjan Nuorkauppakamari ry


Lisätiedot:
Jenni Rajahalme
kansallinen puheenjohtaja 2017
puh. 040 720 5755
jenni.rajahalme@jci.fi
www.nuorkauppakamarit.fi

The post Nuorkauppakamari valitsi vaikuttajansa appeared first on Suomen Nuorkauppakamarit - JCI Finland.

]]>
Loistava tulevaisuus toi uusia senaattoriarvoja http://nuorkauppakamarit.fi/loistava-tulevaisuus-toi-uusia-senaattoriarvoja/ Sat, 15 Oct 2016 19:50:41 +0000 http://nuorkauppakamarit.fi/?p=6908 Minnaliisa ”Minttu” Vehkala Hämeenlinnan Nuorkauppakamarista on ollut Nuorkauppakamarin jäsen vuodesta 2005 lähtien. Hän on ollut erittäin aktiivinen niin omassa kamarissaan, alueella, kansallisella tasolla kuin kansainvälisestikin. Hänellä on takanaan kuusi virkaa omassa kamarissaan, kolme aluevirkaa ja yksi kansallisen tason päällikkövuosi. Kantakortista

The post Loistava tulevaisuus toi uusia senaattoriarvoja appeared first on Suomen Nuorkauppakamarit - JCI Finland.

]]>
minnaliisaMinnaliisa ”Minttu” Vehkala Hämeenlinnan Nuorkauppakamarista on ollut Nuorkauppakamarin jäsen vuodesta 2005 lähtien. Hän on ollut erittäin aktiivinen niin omassa kamarissaan, alueella, kansallisella tasolla kuin kansainvälisestikin. Hänellä on takanaan kuusi virkaa omassa kamarissaan, kolme aluevirkaa ja yksi kansallisen tason päällikkövuosi. Kantakortista löytyy 10 kansainvälistä kokousta ja huikeat 40 kokousosallistumista kotimaassa.

Erityisen kunnostautunut hän on debatin saralla, eikä tämän naisen kanssa kannatakaan lähteä kiistelemään. Paitsi aikoinaan kansainvälisesti menestyneen debattijoukkueen jäsen, hän on erittäin kokenut debatoinnin kouluttaja ja tuomari jopa kansallisella ja kansainvälisellä tasolla.

Hän on ollut merkittävä tukija omassa kamarissaan erityisesti nuoremmille jäsenille. Oman puheenjohtajavuotensa jälkeen hän on tukenut uusia puheenjohtajia innostamalla ja kannustamalla. Hänen valoisa luonteensa ja huumorintajunsa eivät jätä ketään kylmäksi.

 

 

matti-syksyn-mtop

Kuva (c) Tyyliniekka.fi

Matti Airaksinen Pirkanmaan Nuorkauppakamarista on ollut erittäin aktiivinen koko JC kamariuransa ajan. Tämä henkilö on toiminut kahden kamarin hallituksessa. Hän on toiminut alueellisella ja kansallisella tasolla, ollut Keskusliiton jäsen ja eri viroissa sekä alueellisella että kansallisella tasolla. Hän on aktiivisesti painottanut kamarin tarjoamia verkostoitumismahdollisuuksia, innostanut jäseniä ja koejäseniä osallistumaan kokouksiin ja tapaamaan uusia ihmisiä. Hän on omalla esimerkillään kannustanut muita jäseniä nostamaan kamarin toiminnan täysin uudelle tasolle ja vahvistanut uskoa tulevaan lopetusuhan alla oleville kamarille luomalla jotakin uutta ja mullistavaa.

Tämä henkilö on erityisesti kunnostautunut koulutustoiminnassa. Hän osallistui ensimmäiseen kouluttajakouluun vuonna 2006 ja on ollut siitä lähtien hyvin aktiivinen ja pidetty kouluttaja. Siitä lähtien hän on kouluttanut säännöllisesti alueellisissa ja kansallisissa koulutuksissa, ja vieraillut kouluttamassa naapurikamareissakin. Tämä henkilö on nähty yli 20 aluekokouksessa, yli 15 kansallisessa kokouksessa ja 2 kansainvälisessä kokouksessa. Tämä henkilö on aikanaan käynnistänyt omien sanojensa mukaan “pienen, helpon projektin”, joka päätyi kansainväliseksi uutissensaatioksi (Positiivinen Talousuutinen).

 


jussi-korpelaJussi Korpela
Porin Nuorkauppakamarista on ollut erittäin aktiivinen koko kamariuransa ajan toimien useissa eri tehtävissä omassa kamarissaan, alueellisella ja kansallisella tasolla. Hänen ehdoton vahvuutensa on ihmisten innostaminen ja hän onkin omalla esimerkillään saanut monet koejäsenet ja jäsenet innostumaan kamaritoiminnasta ja heittäytymään uusiin haasteisiin. Hän on hyväntuulisuuden perikuva, jonka seurassa ei milloinkaan ole tylsää.

Hän on toiminut meistä monelle tukijana, apuna ja tuonut hymyn silloinkin kun ollut vaikeampaa. Täällä on paljon ihmisiä, joita tämä henkilö on koskettanut. Tämä tuhansien tarinoiden mies kantaa sisällään yhtä suurinta jc-sydäntä, mitä olen omien jc-vuosieni aikana nähnyt.

 


Senaattorit ovat ansioituneita nuorkauppakamarilaisia, joille Junior Chamber International -maailmanjärjestö on myöntänyt senaattoriarvon. Senaattoreina he saavat mahdollisuuden osallistua nuorkauppakamarin ja Suomen Senaatin toimintaan myös täytettyään 40 vuotta.

The post Loistava tulevaisuus toi uusia senaattoriarvoja appeared first on Suomen Nuorkauppakamarit - JCI Finland.

]]>
Tuottava Idea-kilpailussa palkittiin Etelä-Suomen parhaat ideat http://nuorkauppakamarit.fi/tuottava-idea-kilpailussa-palkittiin-etela-suomen-parhaat-ideat/ Fri, 14 Oct 2016 08:30:24 +0000 http://nuorkauppakamarit.fi/?p=6905 Suomen Nuorkauppakamareiden Tuottava Idea -kilpailun avulla edistetään innovatiivisuutta ja etsitään uusia, korkeintaan 3 vuotta vanhoja jo tuottavassa käytössä olevia uudenlaisia bisnesideoita. Tuottava Idea –kilpailussa on kolme sarjaa: yritys-, yhteiskunta- ja palveluliiketoimintasarjat. Kilpailuun voi osallistua mikä tahansa tuotteeseen, palveluun, tuotantomenetelmään, liikeideaan

The post Tuottava Idea-kilpailussa palkittiin Etelä-Suomen parhaat ideat appeared first on Suomen Nuorkauppakamarit - JCI Finland.

]]>
Suomen Nuorkauppakamareiden Tuottava Idea -kilpailun avulla edistetään innovatiivisuutta ja etsitään uusia, korkeintaan 3 vuotta vanhoja jo tuottavassa käytössä olevia uudenlaisia bisnesideoita. Tuottava Idea –kilpailussa on kolme sarjaa: yritys-, yhteiskunta- ja palveluliiketoimintasarjat. Kilpailuun voi osallistua mikä tahansa tuotteeseen, palveluun, tuotantomenetelmään, liikeideaan tai muuhun yritystoimintaa edistävään toimenpiteeseen liittyvä idea.

  • ”Kilpailun tavoitteena alusta saakka on ollut edistää yrittäjyyden arvostusta ja osoittaa mikä osuus ja merkitys innovaatioilla on talouselämämme terveessä kasvussa sekä elintasomme positiivisessa kehityksessä. Kilpailun alkuperäinen tavoite on vähintään yhtä ajankohtainen nyt kuin sen aloitusvuonna 1977”, kertoo alueprojektipäällikkö Päivi Savolainen Salon Nuorkauppakamarista. ”Saimme Etelä-Suomen alueelta eli Nuorkauppakamareiden A-alueelta 13 hyvää hakemusta kilpailuun. Näistä hakemuksista tuomaristo valitsi alueen parhaimmat”, jatkaa Savolainen.

Arviointikriteerejä olivat mm. idean uutuusarvo, innovatiivisuus, idean toteuttaminen tuottavaan käyttöön, kestävän kehityksen huomioiminen sekä idean skaalautuvuus ja kansainväliset mahdollisuudet. Palkittava hanke voi olla kehitetty julkisella, yksityisellä tai kolmannella sektorilla. Kilpailun alueelliset voittajat jatkavat kansalliseen kilpailuun, jonka palkintona on muun muassa onnitteluteksti New Yorkin Times Squaren valotaulussa. Palkinnon on mahdollistanut kilpailun yhteistyökumppani Nasdaq.

A-alueella palkittiin jokaisen sarjan voittajat sekä kunniamaininnan saaneet. Yksi voittajista Beemray Oy:n Honeypot -tuote.

  • ”Honeypotissa on kyse kuluttajien käyttäytymismallien analysoimisesta. Tämän kautta esimerkiksi isot mediayhtymät osaavat kohdentaa omat viestinsä oikeaan paikkaan ja kohderyhmään. Täll hetkellä haluamme kasvaa Euroopassa”, kertoo yksi yrityksen perustajista Tatu Salminen. ”Katsoin etukäteen aikaisemmin palkittuja ideoita ja minua alkoi ihan jännittämään, koska listalla oli tosi kovia nimiä. Toivottavasti tämä palkinto on myös enne meidän kasvulle”, jatkaa Salminen.

 

Alue A voittajat 2016 perusteluineen:

Yrityssarja:

 

Voittaja: LED Tailor Innova7ion: Wisdom Module UV LED teknologia bakteerien puhdistukseen

Tuomariston kommentit: Omaa paljon kasvu- ja vientipotentiaalia. Idea edustaa vahvaa, kasvavaa alaa.  Idea tukee myös kestävää kehitystä.

 

Kunniamaininta: Pilaster Oy: Pilaster järjestelmä

Tuomariston kommentit: Ideana vahva ja vakuuttava. Idea on ajankohtainen, innovatiivinen ja siinä nähdään kysyntää niin koti- kuin ulkomailla.

 

Palveluliiketoimintasarja:

 

Voittaja: Beemray Oy: Beemray Honeypot

Tuomariston kommentit: Uskottavaa toimintaa, johon panostetaan isosti. Hieman vastaavanlaisia ideoita saattaa olla jo ehkä olemassa, mutta tuomaristo näkee juuri tässä ideassa ja tuotteessa paljon mahdollisuuksia.

 

Kunniamaininta: Doerz Co Oy: Doerz P2P elämysten markkinapaikka

Tuomariston kommentit: ”Elämysten AirBnB”, kasvupotentiaalia löytyy ja idea tulisikin viedä isompiin kaupunkeihin saavuttaakseen todellista kasvua. Raikas ja uusi idea!

 

Yhteiskuntasarja:

 

Voittaja: Gold&Green Foods: Nyhtökaura

Tuomariston kommentit: Todella hyvä ja ajankohtainen idea. Ollut isosti julkisuudessakin ja kiinnostusta löytyy. Omaa ison kasvupotentiaalin ja tuo suomalaista osaamista hienosti esille kansainvälisestikin. Ekologinen.

 

Kunniamaininta: Smartsalo ry: Smartsalo yhteisö

Tuomariston kommentit: Idea, joka vastasi tarpeeseen juuri oikeassa hetkessä. Idea on vaikuttanut ihmisten työelämän jatkuvuuteen ja tsempannut monia eteenpäin vaikeassa paikassa. Tämä on malli, joka on monistettavissa muuallekin.

 

 

 

 

Lisätietoja:

Päivi Savolainen, Alue A, Tuottava Idea alueprojektipäällikkö, paivi.parkka@gmail.com, 0505984306

Kristian Seppänen, Kansallinen projektipäällikkö, Tuottava Idea -kilpailu 2016, kristian.seppanen@jci.fi

www.tuottavaidea.fi

The post Tuottava Idea-kilpailussa palkittiin Etelä-Suomen parhaat ideat appeared first on Suomen Nuorkauppakamarit - JCI Finland.

]]>
Uusi senaattoriarvo Helsinkiin http://nuorkauppakamarit.fi/uusi-senaattoriarvo-helsinkiin/ Fri, 14 Oct 2016 08:23:06 +0000 http://nuorkauppakamarit.fi/?p=6902 Kristiina Mendes Helsingin Nuorkauppakamarin PRES vuodelta 2008 on palkittu senaattorin arvonimella 3.9.2016 ja aiheesta. Kristiina on osallistunut yli kolmeenkymmeneen JC projektiin uransa aikana. Kun senaattorijulkistustilaisuudessa senaattori Tero J. Kauppinen kuvaili Kristiinan olevan sellainen JC luottopakki, se ei voisi olla osuvammin

The post Uusi senaattoriarvo Helsinkiin appeared first on Suomen Nuorkauppakamarit - JCI Finland.

]]>
Kristiina Mendes Helsingin Nuorkauppakamarin PRES vuodelta 2008 on palkittu senaattorin arvonimella 3.9.2016 ja aiheesta. Kristiina on osallistunut yli kolmeenkymmeneen JC projektiin uransa aikana. Kun senaattorijulkistustilaisuudessa senaattori Tero J. Kauppinen kuvaili Kristiinan olevan sellainen JC luottopakki, se ei voisi olla osuvammin sanottu. Jos projekti on kaivannut jäsenekseen tekevää asennetta ja terävää päätä on Kristiina ollut aina mukana auttamassa projektia raiteilleen. Kristiina on tullut monelle suomalaiselle ja ulkomaiselle JC:lle tutuksi sillä hän on osallistunut viiteenkymmeneenkahteen kansalliseen ja kansainväliseen JC kokoukseen. Kristiinasta  saa Suomen Senaatti sellaisen aktiivisen jäsenen josta me muut voimme ottaa mallia.

 


Senaattorit ovat ansioituneita nuorkauppakamarilaisia, joille Junior Chamber International -maailmanjärjestö on myöntänyt senaattoriarvon. Senaattoreina he saavat mahdollisuuden osallistua nuorkauppakamarin ja Suomen Senaatin toimintaan myös täytettyään 40 vuotta.

The post Uusi senaattoriarvo Helsinkiin appeared first on Suomen Nuorkauppakamarit - JCI Finland.

]]>
Nuorkauppakamari työelämässä http://nuorkauppakamarit.fi/nuorkauppakamari-tyoelamassa/ Wed, 05 Oct 2016 10:56:10 +0000 http://nuorkauppakamarit.fi/?p=6855 Itse tulin mukaan kamarimme toimintaan 2014 ystäväni suosituksesta. Ystävä tiesi ennestään, että haluan kehittää itseäni ja koska kamarimme tarjoaa useita laadukkaita koulutuksia, tämä jos mikä olisi sopiva foorumi tuohon. En missään vaiheessa ensinnäkään ajatellut lähteväni puheenjohtajaksi. En varsinkaan yhdistyksessä, jossa

The post Nuorkauppakamari työelämässä appeared first on Suomen Nuorkauppakamarit - JCI Finland.

]]>
Itse tulin mukaan kamarimme toimintaan 2014 ystäväni suosituksesta. Ystävä tiesi ennestään, että haluan kehittää itseäni ja koska kamarimme tarjoaa useita laadukkaita koulutuksia, tämä jos mikä olisi sopiva foorumi tuohon.

En missään vaiheessa ensinnäkään ajatellut lähteväni puheenjohtajaksi. En varsinkaan yhdistyksessä, jossa tuohon rooliin valmistaudutaan ihan oikeasti. Kamarissa kuitenkin on yllättäviä ihmisiä ja tukea näille päätöksille. Tämä taisi olla ensimmäinen tiedostamaton askel positiivisen kehityksen kannalta ja vasta myöhemmin ymmärsin tuosta alkaneen pitkän positiivisen ajanjakson myls työelämässäni.

Ensimmäinen askel oli se aikaisempaa vahvempi varmuus siirtyä kokonaan toiseen työtehtävän ja jättää tutut kuviot taakseen. Olin paikkani toki ansainnut ja sen eteen töitä tehnyt, mutta näin jälkikäteen ajatellen olin saanut uudenlaista itsevarmuutta jatkaa eteenpäin.

Olen hyvä työssäni – olen aina ollut. Huomasin kuitekin katsovani niin työtäni kuin siihen liittyviä asioita kriittisemmin ja arvottaen itseäni korkeammalle. Äkkiä huomasin keskustelevani pomoni kanssa palkankorotuksesta. Osoitin olevani jokaisen euron arvoinen. Aikaisemmin olisin tyytynyt jupisemaan asiasta työkaverien kanssa – nyt oli toisin. Ensimmäistä kertaa korotus kilahti tilille ilman palkantarkastuksia tai lakisääteisiä vänkyröitä.

Kehitän jatkuvasti palvelua asiakkaiden tilanteeseen sopivaksi. Yhtäkkiä huomasin, että sain positiivista palautetta, säännöllisesti. Enemmän kuin aikaisemin. Ei siis vain FPR –kierroksella. Ansaitut bonukset ja vieläpä toinenkin palkankorotus kahden vuoden sisään aikamoinen saavutus. Huomasin saavani myös tehtävieni ulkopuolelta uusia mahdollisuuksia työskennelä erillaisissa projekteissa. Varsin mahtavaa.

Analyyttinen osa-alue sai vallan jälkeenpäin ja huomasin muutokset. Ne eivät olleet ympäristössä vaan omassa tavassa ajatella, arvostaa itseään ja uskaltaa myös osoittaa muille oma arvonsa. Huomasin, että niinkin ihmeelliset asiat kuin puhekoulutus, myyntikoulutus, NPL ja lukematon määrä muita tapahtumia olivat vaikuttaneet tapaani ajatella ja käsitellä asioita.

Voin vielä todeta, että myös työn ulkopuolella on elämä muuttunut ja uusia mielenkiintoisia asioita tapahtuu koko ajan.

Saamassani palautteessa luki kerran ”has strong Can Do spirit” ja sitä kamarielämä on tuonut – kaikkea voi tehdä kun vaan uskaltaa.

 

 

Terkuin

 

Auli Sievinen

PRES 2016

Riihimäen-Hyvinkään Seudun Nuorkauppakamari

The post Nuorkauppakamari työelämässä appeared first on Suomen Nuorkauppakamarit - JCI Finland.

]]>
Kokemuksia menestyjähautomosta http://nuorkauppakamarit.fi/kokemuksia-menestyjahautomosta/ Sat, 01 Oct 2016 09:11:36 +0000 http://nuorkauppakamarit.fi/?p=6812 Tuoreena koejäsenenä tullessani kaksi vuotta sitten hakemaan verkostoja nuorkauppakamaritoiminnasta en voinut edes kuvitella millaisia henkisiä valmiuksia tämä menestyjähautomo minulle tarjoaakaan hakemieni verkostojen lisäksi. Vertaillessa kahden vuoden aikana tapahtunutta henkistä kasvua tässä menestyjähautomossa ei voida puhua samasta ihmisestä. Koejäsenenä otettu apulaiskokouspäällikön

The post Kokemuksia menestyjähautomosta appeared first on Suomen Nuorkauppakamarit - JCI Finland.

]]>
satu-herrainsiltaTuoreena koejäsenenä tullessani kaksi vuotta sitten hakemaan verkostoja nuorkauppakamaritoiminnasta en voinut edes kuvitella millaisia henkisiä valmiuksia tämä menestyjähautomo minulle tarjoaakaan hakemieni verkostojen lisäksi. Vertaillessa kahden vuoden aikana tapahtunutta henkistä kasvua tässä menestyjähautomossa ei voida puhua samasta ihmisestä. Koejäsenenä otettu apulaiskokouspäällikön vastuu johtajuusakatemiassa, rahastonhoitajan virka ja varapuheenjohtajan vuosi ovat kasvattaneet uskoa omaan itseensä ja kykyihin, opettaneet ihmisten motivointia ilman rahallista korvausta sekä kehittäneet sellaisia ominaisuuksia, joita ei ulkoisista koulutuksista rahalla ole saatavilla.Tämä on edesauttanut menestystä ennen kaikkea työelämässä. Konkreettiset vaikutukset ovat näkyneet jo kahdessa vuodessa ja tulevaisuuden vaikutuksia ei uskalla edes arvioida.

Huippuälykkyys ei tee ihmisestä automaattisesti menestyjää. Menestyjäksi ei päästä liiemmin myöskään pelkällä tuurilla tai fyysisillä taidoilla. Menestyjältä vaaditaan henkilökohtaisia ominaisuuksia, joita nuorkauppakamaritoiminta kehittää. Tämä menestyjähautomo kasvattaa sisua ja uskoa omaan itseensä,
joilla päästään ylös epäonnistumisten ja turhautumisten valtakunnasta. Kun tulet ohitetuksi projektissa tai
vaaleissa, niin sisukkaat henkilöt eivät lannistu eivätkä oikaise jalkoja, vaan he jatkavat työskentelyä entistä
kovemmin ja etsivät uusia mahdollisuuksia. Ihmisten motivointi ilman rahallista korvausta on tulevaisuuden
menestyjiltä vaadittava taito, jonka harjoittelemiseen ja kehittämiseen nuorkauppakamari tarjoaa valtavan
pelikentän.

Loppujen lopuksi työelämässä älykkyys tai onnekas sattuma ei tule pelastamaan sinua, vaan tarvitaan reilu
annos päättäväisyyttä – ja sisua, jolla tähdätään kohti menestystä. Nimenomaan
nuorkauppakamaritoiminnasta opitut henkiset valmiudet vastoinkäymisten, turhautumisten ja motivointien
valtakunnassa kasvattavat sellaiset puitteet ja valmiudet, joita tarvitaan tulevaisuuden menestyjiltä.
Kehoitan kaikkia antamaan mahdollisuuden itselle saada parhaan mahdollisen hyödyn irti tästä
ainutlaatuisesta menestyjähautomosta, jota en tiedä vastaavaa olevan olemassa.

Satu Herrainsilta
DP, Pirkanmaan Nuorkauppakamari ry

The post Kokemuksia menestyjähautomosta appeared first on Suomen Nuorkauppakamarit - JCI Finland.

]]>