N

Vaalikokouksessa 17.9.2017 valittu alueen johtoryhmä

 

  • Aluejohtaja (VP, on SNKK:n hallituksen jäsen, mutta valitaan aluevaalikokouksessa)

Juha Ketola, Hämeenlinnan NKK

Nuorkauppakamari on tekemistä. Pohtimalla ei tapahdu kehitystä, vasta uuden kokeileminen kasvattaa. Nuorkauppakamari mahdollistaa kokeilemisen.

Mikään ei ole niin innostavaa, kuin tehdä omaa juttua, jonka on keksinyt ja jota tehdään ensimmäistä kertaa. Mikään ei ole niin puuduttavaa, kuin tehdä jotain vanhaa projektia, joka ei ole vuosiin kiinnostanut ketään, mutta jota jostain syystä roikotetaan mukana. Mieti teidän kamaritoimintaanne, tunnistatko? Niin minäkin, siksi olen ehdolla.

Nuorkauppakamari on tekemällä oppimista. Pelkkä Nuorkauppakamarin jäsenyys harvoin auttaa ketään uralla eteenpäin, kotisohvalla ei tapaa uusia ihmisiä. Siitä syystä osallistuminen on edellytys kaikelle hyvälle, mitä Nuorkauppakamarista saa. Jotta tekeminen kehittää, sen tulee olla mielekästä, innostavaa, kiinnostavaa.

Nuorkauppakamari on myös parhaimmillaan käynnistäjänä. Luovuus ja jatkuva uuden tekeminen ovat paitsi Nuorkauppakamarin vahvuuksia, niistä syntyy myös innostavimmat projektit. Tätä kehitystä täytyy ruokkia ja vähentää vanhaa, vähemmän kiinnostavaa tekemistä.

Nuorkauppakamarissa on kyse mahdollisuuksista. Kamarissa on mahdollista tehdä melkein mitä tahansa, missä haluaa tulla paremmaksi. Tämä mahdollisuus tunnetaan liian heikosti. Jokainen jäsen voi suunnitella projektin ja mikäli se on kamaritoiminnan suuntaista, myös värvätä siihen porukkaa ja toteuttaa sen. Parhaissa kamareissa toiminta menee näin. Sen sijaan, että puheenjohtaja vetää porukkaa perässään, porukka luo itsenäisesti kamaritoimintaa. Puheenjohtajan täytyy antaa tällaiseen mahdollisuus, ruokkia ja rohkaista siihen.

Meidän kaikkien aika on rajallinen. Mikäli rajallista aikaa käytetään epäkiinnostaviin projekteihin, sitä jää vähemmän kiinnostaviin. Siksi luova tuho on välttämättömyys energiselle kamaritoiminnalle. Kun parempaa toimintaa syntyy, vanhaa toimintaa kannattaa samalla karsia.

Karsimisessa on kuitenkin oltava varovainen. Jotkut asiat voivat olla niin keskeisiä, että ne ovat osa kamarin DNA:ta. Tässä on paradoksi: kokeneet kamarilaiset ja senaattorit ovat DNA:n vartijoita, mutta toisinaan haluavat säilyttää sellaistakin vanhaa, joka ei ole keskeistä. Uudemmat jäsenet taas haluaisivat uudistaa paljon, mutta voivat vahingossa heittää yli laidan jotain tärkeää. Uudemmat jäsenet ovat kuitenkin nykyisyys, he toteuttavat. Siksi kokeneempien tulisi antaa heille tilaa.

Vuoden 2018 visioni on Nuorkauppakamari, jossa kamarit tarttuvat uusiin projekteihin tai päivittävät toimintaansa ja karsivat vanhoja, kuivuneita rönsyjä tekemisestään. 

 

Suosittelijat: Hanna Häppölä ja Juha Haukka (Hämeen Yrittäjät)

 

  • Aluekoordinaattori (RC)

 

Maria Kokko, Mäntsälän NKK

Suosittelijat: Tuija Kivioja ja Harri Kari (Tj, Mäntsälän yrityskehitys Oy)

 

  • Aluekoulutuspäällikkö (R-IND)

Sami Nummela, Riihimäen-Hyvinkään seudun NKK

Meitä JiiCeitä yhdistää suunnaton palo uuden oppimiseen ja itsensä kehittämiseen. ”Muutos on mahdollisuus” ja ”Aina voi oppia uutta” ovat meistä monille tuttuja fraaseja, mutta kuinka moni on ajatellut miten nämä kietoutuvat yhteen? Työn sekä kamaritoiminnan kautta olen havainnut usein miten oppiminen innostaa ja luo mahdollisuuksia niin yksilö-, tiimi- kuin organisaatiotasolla. Tästä syystä onkin hienoa nähdä miten tietojen ja taitojen kehittämisen on nostettu toiminnan keskiöön SNKK:ssa.

Minulle Nuorkauppakaritoiminta on mahdollisuuksien kulho, joka tarjoaa rajattomasti mahdollisuuksia oppia toisiltamme sekä kehittyä tekemällä tai kouluttautumalla. Aluekoulutuspäällikkönä haluan olla ammentamassa tämän kulhon sisältämiä mahdollisuuksia ja näin vauhdittaa jäsenistömme menestymistä työelämässä samalla oppien itsekin uutta.

Työssäni pääsen jatkuvasti oppimaan asiakkailtamme ja vastaavasti jatkuvasti kouluttamaan asiakkaitamme tarjoamistamme uusista mahdollisuuksista. Samoin kamaritoiminnassa olen ollut usein sekä mestarin että kisällin rooleissa. Voidaan siis sanoa, että minulla on monipuolista kokemusta pöydän molemmilta ja varmasti annettavaa, mutta myös opittavaa aluekoulutuspäällikön tehtävässä. Olen Sami Nummela, R-IND ehdokkaanne alueelle B. Nähdään B:n aluevaalikokouksessa Mikkelissä!

 

Suosittelijat: Joose Luukkanen ja Outi Poikajärvi

 

  • Alueviestintäpäällikkö (RIO)