N

Kansallisessa vaalikokouksessa 13-14.10.2017 tehdyt valinnat

SNKK:n hallitus

 • Kansallinen puheenjohtaja (NP)

Lauri Valtonen, Porin NKK

Olen Lauri Valtonen ja tavoittelen Kansallisen puheenjohtajan tehtävää. Sytyn liekkeihin siitä, miten me keskitymme vauhdittamaan toistemme menestystä työelämässä, sekä rakennamme järjestöstämme uskottavaa ja kiinnostavaa elinkeinoelämän vaikuttajaa. Tämä on omiaan lisäämään sitä arvoa, jota jäsenemme, mutta myös heidän työnantajansa toiminnastamme saavat. Loppujen lopuksi vain se merkitsee: Saako nuorkauppakamarin jäsen toiminnasta sellaista hänelle merkityksellistä arvoa, että hänen kannattaa aikaa ja hikipisaroita järjestömme ja toistemme eteen investoida?

Tulen työskentelemään sen eteen, että vuonna 2018 Suomalaiset nuorkauppakamarit toimivat yhteistyössä ympäröivän yhteiskunnan kanssa ja osallistuvat yhteiskunnalliseen keskusteluun. Emme siis pidä päätämme pensaassa, vaan teemme parempaa tulevaisuutta rakentavia rohkeitakin kannanottoja ja keskustelunavauksia. Koska ollaksemme vakavasti otettavia elinkeinoelämän vaikuttajia, meidän pitää toimia kuten sellaiset.

Ensi vuonna suomalaiset nuorkauppakamarit kehittävät jäsentensä valmiuksia menestyä myös tulevaisuuden työelämässä. Jatkamme aktiivisen kehittymisen, kehittämisen ja kyseenalaistamisen polulla ja huolehdimme, että nuorkauppakamarilaisista ei tule tulevaisuudenkaan työelämässä väliinputoajia.

Kehitämme kansallisia kilpailujamme sekä kouluttaja- ja vaikuttaja-akatemioitamme palvelemaan jäsentemme menestymisen mahdollisuuksia, annamme jäsenillemme mahdollisuuksia kouluttaa ja kehittyä kouluttajina, sekä avaamme ovet myös oman kamarin ulkopuolisille jäsenille.

Suomalaiset nuorkauppakamarit tarjoavat jatkossakin jäsenilleen mahdollisuudet jatkuvaan ja nousujohteiseen kehittymiseen. Tuotteistamme ja esitämme koulutustarjontamme ja 3LED-ohjelman hyödyt myös työnantajillemme ja tuomme esille kehittymis- ja kasvutarinoita myös työnantajiamme palvelevassa muodossa. Jaamme aktiivisesti erityisosaamistamme muiden jäsenten hyödynnettäväksi ja vastavuoroisesti kehitymme itse menestymisen mahdollistajina sekä saamme käyttöömme testilaboratorion omille ajatuksillemme.

Näillä eväillä me rakennamme jäsenillemme pohjan kestävään menestykseen työelämässä ja luomme jäsenillemme korkeampaa markkina-arvoa tämän päivän ja huomisen työelämässä.

Suosittelijat: Jussi Korpela ja Petri Lahtinen

 

 • Kansallinen varapuheenjohtaja (DP)

Ellimaija Ahonen, Pirkanmaan NKK

Rakas kasvualustani, Pirkanmaan Nuorkauppakamari, on asettanut minut ehdokkaaksi Kansallisen varapuheenjohtajan tehtävään vuodelle 2018. Kamaritoiminnassa olen ollut mukana vuodesta 2011. Paikalliskamarin hallitusvirkojen lisäksi olen vaikuttanut aluetoiminnassa Aluejohtajana sekä tehnyt syväsukelluksen tämän järjestön pyörittämiseen toimien nyt kolmatta vuotta Keskusliitossa. Haluan antaa kokemukseni, osaamiseni ja persoonani tämän järjestön palvelukseen seuraavaksi kolmeksi vuodeksi ja mikäli virtaa riittää kintaissa, kansainväliset tehtävät houkuttavat myös.

Kansallisena varapuheenjohtajana vastuualueelleni kuuluvat

 • Kansallisen puheenjohtajan auttaminen ja tuuraaminen
 • Kamarien varapuheenjohtajille suunnatun 3LED/ DP-valmennuksen kehittäminen ja pyörittäminen yhdessä aluekoordinaattorien (RC) kanssa
 • Kehitystoiminnan johtaminen Suomen Nuorkauppakamareissa
 • SNKK:n kansainvälinen vaikuttaminen ja oman kv-verkoston rakentaminen
 • Vuoden 2019 budjetin ja toimintasuunnitelman rakentaminen
 • Yhteistyökumppanuuksien ja sidosryhmäyhteistyön jalostaminen yhdessä toiminnanjohtajan kanssa
 • Yhteistyö vaalilautakunnan kanssa

Oppimisen kannalta tämä järjestö on ainutlaatuinen mahdollisuus. Välillä joku saattaa turhautua, kun ruuti keksitään joka vuosi uudelleen. Tuleekin muistaa, että vuosi per virka -systeemi ei palvele organisaation kehittymistä, vaan se on optimoitu yksilön kehittymiselle. Ja se on tämän toiminnan suola.

Mitä uutta voin tuoda tehtävään? Haluan panostaa myös toimintamme ja organisaatiomme kehittämiseen: buffet-pöydän antimet tulee tehdä näkyväksi ja useamman henkilön tavoittamaksi eli koko jäsenistö osallistetaan kehitystoimintaan mukaan. Tarjolla on mielenkiintoisia caseja aina hackathoneista Multi Twinningiin, Viestintä-Akatemiasta JCI Finland -tuotteisiin, Open Badge -osaamismerkeistä vientikonsepteihin – ilman viran tuomaa työkuormaa! Uskon, että yhdessä saamme aikaan enemmän, nopeammin ja jäsenarvoa kasvattaen.

Meidän tulee olla työelämän eturintamassa, innovaatioiden aallonharjalla ja näyttää mallia edelläkävijöinä. Olen suunnattoman ylpeä tästä ainutlaatuisesta, moniammatillisesta järjestöstä – me olemme tulevaisuuden tekijät, potentia piilee verkostossamme. Valjastetaan se käyttöön!

Be strongly #netpositive!

Lue lisää https://www.facebook.com/LuontainenLiideri/

Suosittelijat: Juhana Peltomaa ja Taina Hunnakko

 

 • Kehitysjohtaja, Yhteiskuntavaikuttaminen (EVP)

Emilia Koikkalainen, Keurusselän NKK

Suosittelijat: Mari Suoranta ja Uljas Valkeinen

 

 • Kehitysjohtaja, Kansainvälisyys (EVP)

Michaela Palmberg, Vaasan NKK

Olen Michaela Palmberg Vaasan Nuorkauppakamarista ja haen kansainvälisyyslohkon kehitysjohtajaksi (EVP INT). 

Kamaripolkuni alkoi vauhdikkaasti tullessani koejäseneksi kamariin, jossa oli lisäkseni yksi jäsen ja miinuksella oleva pankkitili. Kaksivuotisen puheenjohtajuuteni aikana jäsenmäärä kasvoi kahteenkymmeneen. Urakastani minut palkittiin alueeni vuoden puheenjohtajana ja kansallisella Paras puheenjohtaja -kunniamaininnalla. 

Lähdin heti aktiivisesti mukaan Team Finlandiaan. Toimin EC 2016 -markkinointitiimissä ja alue C:n kv-päällikkönä 2016. Nyt kansainvälisyyspäällikkönä toimin EVP:n oikeana kätenä ja johdan lohkon operatiivista toimintaa. EVP INT -virka on seuraava luonteva askel jc-urallani.  

Olen kasvattanut verkostoani n. 40:ssa jc-kokouksessa, joista yli 10 kansainvälisiä. Tänä vuonna hain oppeja kaikista maanosakokouksista Karibialta aina Mongoliaan asti ja edustin SNKK:ta Global Partnership Summitissa New Yorkissa.

Siviilissä toimin yrittäjänä ja olen viikoittain yhteydessä kuuteen maahan. Olen tottunut johtamaan itseäni sekä muita koordinoimissani projekteissa. Käännän finanssialan tekstejä aina markkinakatsauksista pörssiyhtiöiden tilinpäätöksiin. Vastapainona tekstitän elokuvia ja toimin simultaanitulkkina. Yliopistotodistuksessani lukee filosofian maisteri ja hallitsen seitsemää kieltä.

Olen empaattinen ja kehittymishaluinen vastuunkantaja ja aktiivinen kansalainen, joka omaa laajan ymmärryksen järjestötoiminnasta ja yhteiskunnasta. JCI:n lisäksi olen ollut aktiivinen mm. nuorten yrittäjien valiokunnassa ja toimin kaupunginvaltuutettuna sekä koulutus- ja hyvinvointilautakunnan varapuheenjohtajana. Minusta Suomen nuorkauppakamarit saavat luotettavan edustajan luomaan hyvää kuvaa järjestöstämme.

Ensi vuoden suunnitelmani olen rakentanut SNKK:n strategian pohjalle. Haluan linkittää työ- ja liike-elämän kansainvälisyystoimintaan ja mm. kehittää kansainvälisyysakatemian, jossa pääsee hiomaan kansainvälisiä taitojaan. Lue lisää ajatuksia FB-sivuiltani.

Suosittelijat: Victoria Carp-Seppänen ja Tuula Sillanpää

 

 • Kehitysjohtaja, Koulutus (EVP)

Heidi Jäntti, Helsingin NKK

Esittelen itseni usein seuraavilla sanoilla: järjestöaktiivi, kouluttaja, tapahtumanjärjestäjä ja lobbari. Koulutukseltani olen farmaseutti ja työskentelen asiantuntijatehtävissä Suomen Farmasialiitossa.

Liityin Kuopion Nuorkauppakamariin 2007 ja nykyisin olen Helsingin Nuorkauppakamarin jäsen. Nuorkauppakamaritoiminta on mahdollistanut minulle esiintyjänä ja kouluttajana kehittymisen. Olen toiminut aktiivisen kouluttajana vuodesta 2010 lähtien ja lähes yhtä kauan olen ollut mukana kehittämässä koulutuksia SNKK:lle. Koulutustunteja on kertynyt noin 350.

SNKK:n strategia linjaa vahvasti koulutustoimintaa tulevina vuosina ja haluan olla mukana kehittämässä koulutustoimintaa entistä enemmän työelämää tukevaksi.

Pääteemani ensi vuodelle ovat

 • Strategian mukainen toiminnan kehittäminen vaatii tulevaisuuden työelämätaitojen määrittelyä.
 • Haluan luoda uusia malleja tukea kouluttajia.
 • Hyvän alun saanutta koulutusvientiä tulee jatkaa, Suomi on JCI:ssa yksi koulutustoiminnan mallimaista.

Lue lisää ajatuksistani www.heidijantti.fi

Suosittelijat: Ulla Vilkman ja Marion De Groot (JCI Amsterdam International)

 

 • Viestintäjohtaja (CCO)

Maija Tähtinen, Turun NKK

Olen Maija Tähtinen Turun Nuorkauppakamarista, LIO2016, ARIO2017, CCO2018? Haen viestintäjohtajaksi, koska haluan olla se suunnannäyttäjä, joka viitoittaa tietä kamareille, siitä mikä järjestömme brändi on ja miten sitä rakennetaan, ylläpidetään ja kasvatetaan. Ensi vuonna minun johdollani yhtenä viestinnän painopistealueena olisi jäsenarvon kasvattaminen.

Vauhditamme jäsentemme menestystä työelämässä kertoo SNKKn strategia. Se miten Me sen teemme on Meistä itsestämme kiinni. Verkostomme on mahdollistaja, johon hakeudumme kehittämään itseämme ja ympäröivää yhteiskuntaa paikallisella, valtakunnallisella ja maailmanlaajuisella tasolla ja mahdollisuuksiin pitää tarttua kiinni. Tämä on mielestäni Meidän jäsenarvomme ydintä. Minun ollessa viestintäjohtaja yksi SNKKn viestinnän päätavoitteista olisi tavoittaa ne yksilöt, yksilöt joista yhdessä koostuu se Me.

Tavoitteitani SNKKn viestinnässä on se, että kamarilaiset entistä enemmän tuntisivat toisensa ja ne kehityspolut, joita muut ovat käyneet. Voisiko tässä lukea juuri sinun kasvutarinasi? Miten sinä hiouduit menestyjäksi? Ihmiset kiinnostavat ja tarinat innostavat, se on fakta. Niitä tulee entistä enemmän viestiä monikanavaisesti eteenpäin. Emme vain vaikuta aktiivisilta vaan olemme sitä. Näen asian niinkin yksinkertaisesti kuin, että JCI on Meidän brändi ja jokainen yksilö on sen käyntikortti.

Minun johdollani ensi vuonna tuotaisiin entistä enemmän jäsenten ääni kuuluviin.  Jäsenistö tuntisi Meidän brändin, mutta myös sen alueellisia eroja. Ihannetilanne olisi, että JCI näkyy ja kuuluu ympäri Suomea ja maailmallakin tiedetään mitä JCI Finland tekee. Ja luonnollisesti, kun näymme aktiivisesti eri medioissa JCIn sisällä ja sen ulkopuolella saamme aikaan sitä ’vau’ reaktiota, tuonne minäkin haluan osallistua, tuohon joukkoon haluan kuulua. Me olemme työelämässä timantteja ja tämä järjestöharrastus hioo meistä entistä särmikkäämpiä ja entistä kirkkaampia menestyjiä. Kuulostaa ihan kivalta, eikö? #maijastaCCO2018 #kasvutarina

Suosittelijat: Janne Puurunen ja Lauri Oksanen

 

 • Talousjohtaja (CFO)

Pauliina Kiviniemi, Espoon NKK

Olen Kiviniemen Pauliina, Espoon Nuorkauppakamarista. Olen kotoisin Salosta ja opiskellut niin Turussa kuin Porissa.

Kamariin tulin vuonna 2010 tarkoituksenani laajentaa sosiaalista verkostoa uudessa kotikaupungissani. Harrastus on vienyt mukanaan ja olen yllättänyt itseni monta kertaa. En odottanut olevani kamarin puheenjohtaja, enkä varsinkaan hakevani SNKK:n Talousjohtajan pestiä – vielä kahdesti. Kamaritoiminta on kasvattanut minua suuresti vuosien aikana ja se on myös näkynyt työelämässä positiivisesti.

Olen talousalan rautainen ammattilainen. Työkokemusta on kertynyt Nokialta, Roviolta ja viimeisimpänä kansainvälisen yrityksen talousjohtajana. Olen nähnyt ja oppinut työelämässä paljon, enkä helpolla säikähdä vastaantulevia haasteita.

SNKK:n talousjohtajalla on kolme vastuualuetta: kirjanpito, sijoitusomaisuuden hallinta sekä controllointi. Kirjanpito sekä sijoitusomaisuuden hallinta ovat ulkoistettuja. Controllointi on täysin talousjohtajan vastuulla. Ja se on myös useimmiten jäänyt vähimmälle huomiolle tärkeydestään huolimatta. Hyvä controller varmistaa, että jokainen ymmärtää talouden tilan, oman vastuualuensa merkityksen sekä päätösten vaikutukset. Mielestäni talousjohtajan olisi kiinnitettävä enemmän huomiota

 • Toiminnan jatkuvaan seuraamiseen ja ennustamiseen
 • Keskusliiton jäsenten tukemiseen omien vastuualueidensa talouden hallinnassa
 • Kassavirran tasapainosta huolehtimiseen

Kun taloudenhallinta on mahdollisimman helppoa, jokainen Keskusliiton jäsen voi loistaa omassa roolissaan.

Töiden ja kamariharrastuksen lisäksi nautin matkustelusta, liikunnasta ja hyvästä ruuasta.

En ole missään nimessä ”perinteinen” talousihminen. Kolmen veljen ansiosta olen varsin suorasanainen. Salolaisuuden takia huumorintajuni on hieman omalaatuinen. Itäsuomalainen geeniperimä tuo leppoisaa sosiaalisuutta. Kamariharrastus on opettanut minulle ”larppaamisen” jalon taidon. Työelämä on opettanut kestämään epävarmuutta. Ex-mieheltäni olen oppinut luovuutta. Nykyiseltä avopuolisoltani taas rauhallisuutta.

Kampanjaani voit seurata Facebookissa https://www.facebook.com/JCI.Pauliina/

Lisätietoja ammatillisesta taustastani taas löytyy LinkedInistä https://www.linkedin.com/in/pauliinakiviniemi/

Suosittelijat: Kati Levoranta (Rovio Ltd) ja Katja Häkkinen

 

 • Lainopillinen neuvonantaja (GLC)

Heini Huotarinen, Valkeakosken NKK

Suosittelijat: Jani Siivola ja Miia-Hannele Vuori

 

 

Aluejohtajat A, B, C, D löytyvät kunkin alueen sivulta.

 

Kansalliset päälliköt

 • Viestintäpäällikkö

Erno Holmberg, Tampereen NKK

Suosittelijat: Mikael Wänskä ja Heikki Ihanamäki

 

 • Koulutuspäällikkö

Terhi Metsola, JCI Mariehamn

Olen Terhi Metsola ja JCI Mariehamn on asettanut minut ehdolle koulutuspäällikön tehtävään. Olen 38-vuotias Ahvenanmaalla asuva Ålands hälso-och sjukvårdin turvallisuus- ja työsuojelupäällikkö. Perheeseeni kuuluu aviomies, kaksi lasta ja koira. Intohimona jalkapallo, minulla sieltä katsomon puolelta, eikä puhuta vain nappulaliigasta. Uinnin ja koiran ulkoilutuksen avulla pidän huolta jaksamisestani.

Nuorkauppakamarissa olen ollut mukana vuodesta 2005. Aluksi mukana aktiivisena seuralaisena ja sen jälkeen superaktiiviseksi jäseneksi vuonna 2009. Paikallisen kamarin hallitusvirkoja on kertynyt 8, joista kaksi kertaa puheenjohtajana, Vihdissä 2012 ja 2015 JCI Mariehamnissa. Kokouksia niin alue- kansallinen kuin kansainvälisellä kentillä on kertynyt yli 40. Virallisia koulutuksia ja koulutusviikonloppujakin yli 20 mm. kouluttajakoulu, kouluttajapolun koulutukset, European Academy, Nordic Academy, Future Chapter, JCI Presenter, JCI Trainer, JCI Admin, CSR, JCI Project Management Academy. Mielestäni kamaritoiminnan suola koulutuksien lisäksi ovat projektit ja olenkin toiminut projektipäällikkönä 12 kertaa paikallisella tasolla.

Minua kuvaavat parhaiten seuraavat sanat: järjestelmällinen, oma-aloitteinen, luotettava tiimipelaaja, operatiivinen tekijä, itseohjautuva, ahkera, aikaansaava ja kehittäjä. Jokainen näistä piirteistä on koulutuspäällikkönä isossa roolissa. Vuoteen 2018 haluan jatkuvuutta. Viedään loppuun edellisinä vuosina aloitetut upeat ideat ja uudet kehitysohjelmat, tehdään perusasiat vahvalla ammattitaidolla ja yhdessä kehitysjohtajan kanssa viedään koulutustoimintaa strategisesti eteenpäin. Koulutuspäällikkönä tulen toimimaan R-INDien aktiivisena kumppanina ja neuvonantajana ja jäsenistölle näkyvänä viestijänä.

Terhi Metsola

Koulutuspäällikkö – ehdokas

Suosittelijat: Janne Puurunen ja Katja Häkkinen

 

 • Kansainvälisyyspäällikkö

Riikka Hakanen, Helsingin NKK

Suosittelijat: Hanna Pasanen ja Hannele Niemistö

 

 • Projektit ja toiminta -päällikkö

Mikko Manninen, Keskuspuiston NKK

Olen Mikko Manninen Keskuspuiston Nuorkauppakamarista ja ehdolla kansalliseksi Projektit ja toiminta -päälliköksi vuodelle 2018. Tulin mukaan kamaritoimintaan vuonna 2014 ja olen ollut viimeiset kolme vuotta Keskuspuiston hallituksessa (TREAS 2015, DP 2016, PRES 2017). Olen myös ollut mukana useissa projekteissa ja tapahtumissa jiicee-urani aikana.

Minulle on tärkeää pysyä ajan hengessä ja näin ollen kehittyä ja uudistua. Olen ollut aktiivisesti mukana johtamassa kamarimme projektiportfolion uudistamista tänä vuonna loistavin tuloksin ja samanlaista kokeilukulttuuria toisin myös kansalliselle tasolle. On erittäin tärkeää, että keskitämme voimamme toimintaan ja tekemiseen emmekä kuluta voimiamme pystysuorien seinien edessä ihmettelemiseen.

Nautin täysillä jiicee-elämästä, sen tuomista verkostoista ja ennen kaikkea ihmisistä, joita tapaan kamaritapahtumissa. Yhdessä tekeminen yli kamari- ja aluerajojen on ensiarvoisen tärkeää järjestömme eteenpäin menemiselle ja projektit ovatkin mitä loistavin tapa tehdä hyvää yhdessä. Ystävyydet yli kamarirajojen tuovat parempaa näkemystä oman kamarin toimintaan. Olen myös suuri Varasta Parasta-ideologian kannattaja, koska se toimii koko yhteisön hyödyksi ja eduksi.

Suosittelijat: Riikka Tankka ja Krista Viita-Aho

 

 • Palkintopäällikkö

Henri Ahlqvist, Vihdin NKK

Olen Henri Ahlqvist Vihdin Nuorkauppakamarista ja haen kansalliseksi palkintopäälliköksi vuodelle 2018. Työkseni olen varastopäällikkönä Ahlsellin Hyvinkään keskusvarastolla, jossa vastaan päivittäisen toiminnan pyörittämisestä sekä kehittämisestä, 4 osaston ja n. 100 hengen esimiehenä.

Kamaritoimintaan tulin mukaan 2012. Hallitusvirkoja omassa kamarissa on takana SECY, DP, PRES, IPP ja tänä vuonna LIO/TREAS. Lisäksi olin 2016 A-alueen palkintopäällikkönä sekä kv-palkintotuomarina. Tänä vuonna olin mukana arvioimassa A-alueen palkintohakemuksia sekä mentoroimassa kv-palkintohakemuksien tekijöitä. Lisäksi olen ollut mukana monessa projektissa sekä käynyt ja kouluttanut useita JCI-koulutuksia.

Palkintopäällikkönä vastaisin kokonaisvaltaisesti Suomen Nuorkauppakamareiden palkintotoiminnasta. Tehtäviini kuuluisi mm.

 • Palkintotiimin ja -lautakunnan muodostaminen ja ohjaaminen
 • Palkintotoiminnan ja -ohjeiden päivittäminen
 • Palkintotoiminnasta tiedottaminen, sen merkityksen korostaminen sekä tietojen dokumentointi
 • Palkintokoulutusten toteuttaminen
 • KV-palkintotoiminta

Mielestäni palkintotoiminta on erittäin tärkeää, ja vahvasti Suomen Nuorkauppakamarien strategian mukaista toimintaa. Sen avulla voidaan:

 • Nostaa esille onnistunutta kokeilukulttuuria
 • Vaikuttaa kansainvälisesti voittamalla kv-palkintoja ja viemällä siten suomalaista osaamista ulkomaille
 • Kertoa palkintoja voittaneiden menestystarinoiden kautta, miten he ovat voineet kehittää johtamis- ja työelämäntaitojaan
 • Vahvistaa palkinnon voittaneen kamarin / alueen yhteisöllisyyttä
 • Kasvattaa palkinnon voittaneen henkilön jäsenarvoa

Teemani ovat:

 1. Palkintohakemusten tekemisen on oltava helppoa ja siihen pitää saada apua
 2. Tehdään enemmän hyviä kv-tason hakemuksia (ja voitetaan enemmän palkintoja!)
 3. Maksimoidaan palkinnoilla saavutettavissa oleva näkyvyys

Näitä teemoja avaan enemmän kampanjassani. Nähdään viimeistään Turussa!

Suosittelijat: Teemu Pelkonen ja Janne Puurunen

 

 • Tuottava Idea -päällikkö

Jani Sormunen, Kuopion NKK

Suosittelijat: Hanna Saari ja Heidi Jäntti

 

 • Vuoden Nuori Johtaja -päällikkö

Satu Herrainsilta, Pirkanmaan NKK

Suosittelijat: Marko Paasu ja Susanna Ritala

 

 • Vuoden Nuori Menestyjä -päällikkö

Johanna Riestola-Häyrinen, Lohjan NKK

Suosittelijat: Elise Murre-Åhman ja Markus Ikonen