Suomen ensimmäisen Johtajuusbarometrin ensimmäiset tulokset julkistettiin 23.4.

Suomen Nuorkauppakamarit ry on toteuttanut riippumattoman Johtajuusbarometrin yhteistyössä Työterveyslaitoksen ja TYÖ2030-ohjelman kanssa. Barometri on ensimmäinen laatuaan, ja siinä selvitettiin johtajuutta alle 40-vuotiaiden aikuisten näkökulmasta.

Barometrin tavoitteena on kartoittaa nuorten aikuisten mielipiteitä johtajuudesta sekä etsiä suuntaa sille, kuinka johtajuutta tulisi kehittää, jotta tulevaisuudessa ihmiset voisivat työpaikoilla paremmin ja yritykset tuottaisivat entistä enemmän hyvinvointia ja elinvoimaa Suomeen. Kyselyssä kartoitettiin nuorten aikuisten odotuksia liittyen tulevaisuuden johtamiseen, palkkatasa-arvoon, vastuullisuusasioihin, talouden läpinäkyvyyteen ja diversiteettiin.

Johtajuusbarometriin vastasi 973 alle 40-vuotiasta aikuista ympäri Suomen. Tutkimus on tilastollisesti merkittävä ikäryhmänsä mielipiteiden kuvaajana.

Ensimmäiset tulokset julkistettiin Tampereella 23.4. Suomen Nuorkauppakamareiden kansallisen vuosikokouksen yhteydessä. Koko barometri tuloksineen julkistetaan TYÖ2030-ohjelman Työelämäfoorumissa 31.8.2022.

Alustavat tulokset olivat hälyttäviä. Nykyisellään nuoret aikuiset kokevat johtajuuden Suomessa edelleen hierarkkisena, vanhanaikaisena ja asiakeskeisenä. Jopa 93 % naisista ja 85 % miehistä on kokenut työurallaan huonoa johtamista esimerkiksi johtajan osaamattomuuden tai vuorovaikutusongelmien vuoksi. Asiaan puuttuminen on tärkeää, sillä jopa 64% yhdisti huonoon johtamiseen negatiivisia työhyvinvointivaikutuksia, kuten työuupumusta.

”Tämä suomalaisissa organisaatioissa piilevä ongelma on tuotava laajaan tietoisuuteen ja keskusteluun, jotta mahdollisimman moni yritys herää todellisuuteen tarkastelemaan omia toimintamallejaan. Uskallan väittää, että useassa yrityksessä kuvitellaan johtamisen olevan paremmalla tolalla kuin se todellisuudessa onkaan. Haluamme edistää ratkaisukeskeistä keskustelukulttuuria aiheen ympärillä ja rohkaista suomalaisia keskustelemaan avoimesti johtamiseen ja työhyvinvointiin liittyvistä asioista” haastaa Suomen Nuorkauppakamarit ry:n hallituksen puheenjohtaja Mari Männistö.

”Tutkimus jatkuu pureutumalla entistä syvemmälle dataan. Teemme entistä enemmän analyysiä eri taustatietoihin peilaten. Samalla TYÖ2030-ohjelman puitteissa etsimme jatkuvasti ratkaisumalleja esiin nouseviin ongelmiin. On mukava huomata, että myös nuorkauppakamarit ovat aktiivisesti lähteneet tarttumaan ensimmäisiin tuloksiin ja pohtivat omissa paikallisyhteisöissään projekteja, joita voisivat yhteistyössä yritysten kanssa aiheeseen liittyen tehdä.” TYÖ2030-ohjelmajohtaja Sanna Kulmala summaa.

Tilaa Huomisen Johtajuus -uutiskirje ja saat Johtajuusbarometrin alustavat tulokset heti sähköpostiisi. Jatkossa lähetämme sinulle muitakin johtamiseen ja yhteiskuntavaikuttamiseen liittyviä uutisia.