Tule mukaan Nuorkauppakamariin verkostoitumaan, kouluttautumaan ja vaikuttamaan

Hei sinä siellä! Juuri sinä! Oletko kiinnostunut nuorkauppakamaritoiminnasta? Hyppää mukaan ja tutustu toimintaamme!

Järjestämme ympäri Suomea useita tapahtumia, joihin voit tulla vapaasti mukaan tutustumaan konkreettisesti siihen, mitä kaikkea me oikein tehdäänkään. Mielestämme kaikki tapahtumamme ovat paras keino päästä nopeasti mukaan toimintaan. Tsekkaa tapahtumat alta ja ilmoittaudu mukaan!

Nuorkauppakamarissa pääsee vaikuttamaan monella eri tavalla. Mitä kaikkea jäsenemme ovat päässeet tekemään oman nuorkauppakamariuransa aikana? Lue alta!

Hae mukaan toimintaan

Vaikuttavaa ja hauskaa toimintaa Nuorkauppakamarissa – tarinoita jäseniltä

Nuorkauppakamarissa pääset vaikuttamaan yhteiskuntaan projektien kautta.

Arto Lilja toimi viime vuonna Misä Mnää Ole-lautapelin projektitiimin vetäjänä Rauman Nuorkauppakamarissa. Projekti onnistui hyvin, sillä se tuli palkituksi jopa Euroopan tasolla!Misä Mnää Ole -lautapeli on perhepeli, missä tuodaan esille Rauman nähtävyyksiä ja yrityksiä. Hauskan pelin kautta pääsee siis tutustumaan Raumaan ja sitä kautta nostetaan esille kaupungin elinvoimaisuutta ja houkuttelevuutta. Peliä tehtiin ensin n. 1300 kappaletta ja tänä vuonna siihen tehdään n. 500 kappaleen lisäpainos.

Mikä pelin tekemisessä oli parasta?

”Se fiilis, mikä siitä syntyi itselle ja muille. Projektissa oli mukana monia osapuolia ja kaikki hyötyivät projektin onnistumisesta. Sen lisäksi pelejä lahjoitettiin myös hyväntekeväisyyteen.”Arto painottaa, että kyseessä oli sekä taloudellisesti ja vaikuttavuudelta iso projekti, mutta samalla haluttiin pitää myös hauskaa.”

Tehtiin tosissaan, mutta ei liian vakavasti. Osasimme ideoida ja uskalsimme toteuttaa täysin uuden pelikonseptin ideamme pohjalta. Olen ylpeä myös siitä, että uskallettiin tehdä persoonallinen kuvitus -siinäkin oli pilke silmäkulmassa.”

Projekti oli iso ponnistus, mutta mistä muusta Arto pitää nuorkauppakamarissa? ”On hienoa, että kamarissa pääsee tekemään asioita, mitä työelämässä normaalisti ei pääse tekemään. Esimerkiksi olen päässyt tekemään some-viestintää, mitä töissä ei olisi mahdollista tehdä.”

Tärkeintä Artolle on kuitenkin ihmiset.”Olen tavannut paljon loistavia persoonia ja ihmisiä. On helppoa samaistua, kun kaikki ovat suurin piirtein samoissa elämä-ja perhetilanteissa. Ja kaikki kuitenkin haluavat kehittyä ja tehdä vaikuttavia juttuja.”

Arto suosittelee nuorkauppakamaria kaikille, jotka haluavat mennä elämässä eteenpäin.”Jos haluat tutustua muihin ihmisiin, kehittää itseäsi, löytää verkostoja ja elinikäisiä ystävyyssuhteita -Nuorkauppakamari on sinulle.”

Arto painottaa, että mikään ei tule ilmaiseksi.

”On tärkeää, että jos lähtee mukaan, on kiinnostusta ottaa vastaan erilaisia rooleja. Et voi tutustua ihmisiin, jos et ota aktiivista roolia projekteissa.”

Arton mielestä kuitenkin kaikessa pitää olla hyvä fiilis mukana.”Pitää tehdä tosissaan, mutta ei liian vakavissaan. Pilke silmäkulmassa, hymy huulilla.”


Nuorkauppakamarissa pääset heittäytymään ja haastamaan itseäsi.

Yksi parhaista esimerkeistä siitä on Hämeenlinnan Nuorkauppakamarin jäsen Hanna Lindroos.

Hannaa esimerkillisempää nuorkauppakamarilaista saa etsiä, koska keväällä hänet palkittiin Suomen vuoden nuorkauppakamarilaisena sekä Euroopan tasolla Most Outstanding Member -palkinnolla.

Hanna tutustui nuorkauppakamariin tuttavan kautta, mutta heti ensimmäisissä rapujuhlissa oli selvää, että tämä nainen ei tullut kamariin vain laulamaan Helan gåria. Muutaman kuukauden päästä hän oli jo mukana järjestämässä kansallista koulutusviikonloppua sekä heittäytymässä vaaleisssa kamarin hallitukseen.Matkan varrella Hannalle selvisi myös, mikä nuorkauppakamarissa on parasta.

”Tulin nuorkauppakamariin koulutuksien vuoksi. Niitä saa täällä paljon! Kuitenkin paras asia, mitä olen siitä saanut, ovat ihmiset ja verkosto.

Samalla Hanna toteaa, että hän ei ole mielestään kovin rohkea verkostoituja, joka loistaa tapahtumissa small talkilla.

”Minulle verkostoituminen tarkoittaa ihmisiin syvällistä tutustumista, ei vain pintapuolista keskustelua. Yhdessä tekemällä se verkosto kasvaa!”.

Toiseksi tärkeimpänä asiana Hanna nostaa esille itsevarmuuden ja erilaiset taidot, mitä koulutuksien ja kokemuksien kautta on kertynyt.

”Olen syventänyt osaamistani erityisesti puhetaitojen, projekti-ja ihmisjohtamisen saralla.

Monen hallitusviran, lukemattomien projektien ja tapahtumien jälkeen onkin hyvä kysyä, mitkä ovat Hannan parhaita kokemuksia?

Ensimmäisenä Hannalle tulee mieleen koronakevään kansallinen koulutusviikonloppu, joka pitkän suunnittelun jälkeen muutettiin nopeasti kolmipäiväiseksi virtuaalikoulutukseksi.

”Paras hetki oli se, kun tiimin kanssa päätettiin lähetys kolmen intensiivisen ja onnistuneen päivän jälkeen, jonka aikana jokainen ylitti itsensä. Sitä fiilistä on vaikea kuvailla, mutta se tunne ei unohdu koskaan.”

Entäs miltä tuntuu nyt, kuin tunnustusta on tullut jopa Euroopan tasolla?

”Totta kai se tuntuu hyvältä! Olen ylpeä siitä, että olen mennyt avoimesti mukaan kaikkeen, mikä on kiinnostunut. Ei vain omassa kamarissa, mutta myös alueella ja kansallisesti.”

Hanna toki suosittelee nuorkauppakamaria lämpimästi.

”Kamarissa on jokaiselle jotakin. Oli kyseessä oman osaamisen kehittäminen, verkostojen kasvattaminen, alueellinen kehittäminen tai pelkästään hauskanpito. Nuorkauppakamarilaiset osaavat kaiken!”


Nuorkauppakamarissa pääset kehittymään johtajana.

Nuorkauppakamarissa pääset kehittymään johtajana ja yksi tapa siihen on puheenjohtajan rooli omassa kamarissa.

Inka-Maria Halminen oli viime vuonna Kankaanpään Nuorkauppakamarin puheenjohtaja. Hänen puheenjohtajavuosi sai tunnustusta alueellisella, kansallisella ja viimeisimpänä Euroopan tasolla, kun Inka-Maria palkittiin kesäkuussa Euroopan parhaana puheenjohtajana.Puheenjohtajaksi Inka-Maria ei edennyt ihan hetkessä, vaan sitä ennen hän pääsi kokeilemaan Nuorkauppakamarin tarjoamia mahdollisuuksia hyvin laajasti.”

Olen ollut mukana melkein jokaisessa kamarimme projektissa. Pidän tapahtumien järjestämisestä, mutta piti kokeilla myös jotain oman mukavuusalueen ulkopuolelta, joten päätin hakea kamarin tiedottajaksi. Tiedottajavuoden aikana koin, että seuraavana vuonna olisi minun vuoroni ottaa puheenjohtajuus ja sain siihen paljon kannustusta.”

Palkintoja on tullut, mutta miten Inka-Maria katsoo itse mennyttä vuotta?

Inka-Maria kehuu, että vuosi oli hyvä ja hänellä oli myös todella hyvä hallitus ja kannustava jäsenistö tukena.

”Hallituksen kanssa meillä oli selkeä visio ja pelasimme samaan maaliin.”

Oppiakin tuli ja paljon.

Eniten opin itsestäni -millainen olen ihmisenä ja johtajana.Ja miten pystyn hoitamaan haastavat tilanteet. Vuoden aikana tuli myös peiliin katsomisen paikkoja, jotka olivat tärkeimpiä oppitunteja puheenjohtaja vuodessa”

On varmaan selvä, että Inka-Maria kannustaa liittymään Nuorkauppakamariin. Mutta onko se hyvä paikka jokaiselle?”

Suosittelen Nuorkauppakamaria ennen kaikkea niille, jotka ovat kiinnostuneet itsensä kehittämisestä. Ei kenelle tahansa vaan, vaan tekijöille -jotka haluavat kokeilla ja tehdä asioita.”

Inka-Maria painottaa, että se ei tarkoita, että pitäisi olla heti ensimmäisenä päivänä syvässä päädyssä –kaikilla on oma tapa toimia ja Nuorkauppakamarissa arvostetaan erilaisia persoonallisuuksia.

Inka-Maria itse kuuli nuorkauppakamarista paikallisten projektien ja tuttujen kautta. Kun ystävä päätti liittyä mukaan, hänkin päätti kokeilla. Nyt hän toteaa, että parasta Nuorkauppakamarissa ovat ihmiset ja verkosto, minkä sitä kautta saa.

”Ihmisillä on monia syitä, miksi he tulevat mukaan nuorkauppakamariin. Mutta he jäävät ihmisten vuoksi.”


Lisää jäsentemme tarinoita

Parasta kamaritoiminnassa on yhdessä tekeminen.

AMAZING Aurajoki SUP oli kolmena vuonna retkisuppailun vuoden pää­tapahtuma Suomessa ja sa­malla Auranmaan nuorkauppakamarin historian suurin ponnistus.

Tapahtuma vei sup-laudalle yli 300 ensikertalaista, hou­kutti joenvarren rannoille tuhansia ihmisiä yleisöksi ja tavoitti kaiken kaikkiaan kymmeniä tuhansia ihmisiä päätyen mm. moneen otteeseen kansalliseen me­diaan.

Tapahtuman mer­kittävin ansio oli kuitenkin siinä, miten se muutti koko paikkakunnan identiteettiä ja ihmisten suhtautumista tähän kurapurona pidettyyn kansallismaisemaamme – Aurajokeen.

Projektin myötä Aurajoki nousi taas esiin, laiturit ilmestyivät rannoille ja paikalliset alkoivat pohtimaan uimapaikkoja.

Projektin kautta sain itseasiassa myös kutsun työhaastatteluun ja sillä tiellä olen edelleenkin. SUP-hankkeen jälkimainingeissa sain olla mukana uuden matkailutien perustamista. Paikalliskamarin projekti aiheutti positiivisten asioiden kierteen ja muutama vuosi myöhemmin Aurajoentien Matkailutie sai virallisen matkailutiestatuksen. Näin ollen projekti hyödytti omaa urakehitystäni sekä paikkakunnan elinvoimaisuutta.

Anna-Mari Alkio, Auranmaan Nuorkauppakamari


Kamaritoiminnan ytimessä on projektityöskentely, joka toimii sekä oppimisalustana, että yhteiskunnallisen vaikuttamisen välineenä.

Parhaimmillaan projektityöskentely myös yhdistää ihmisiä ja luo pohjan elinikäiselle ystävyydelle. Projektit voivat olla pieniä tai isoja ja välillä mopo lähtee lapasesta ja pienestä idean siemenestä voi oikeassa porukassa versoa merkittävä yhteiskunnallinen teko, joka kantaa hedelmää vuosi ja vuosikymmeniäkin eteenpäin. Välillä on jopa vaikea uskoa, miten upeita juttuja kamaritoiminta mahdollistaakaan!

Tällä hetkellä seuraan erityisellä ylpeydellä viime vuoden lopulla perustetun Rauman Nuorkauppakamarin ILO-rahaston kasvua ja kehittymistä sen perustajajäsenenä. Saan ystävieni kanssa olla rakentamassa ILO:n ympärille uskomatonta ekosysteemiä, joka tulee tuottamaan iloa ja antamaan eväitä Rauman seudulla kasvavien lasten ja nuorten elämään!

Niina Pekonen, Rauman Nuorkauppakamari


Nuorkauppakamaritoiminnassa voi konkreettisesti vaikuttaa yhteiskunnan ja oman yhteisön asioihin. Mikkelin nuorkauppakamarin organisoima Ihan Mikkelistä -verkkosivusto yhdisti avuntarjoajat ja -tarvitsijat. Projekti polkaistiin extempore käyntiin koronapandemian alettua maaliskuussa 2020.

Halusimme tuottaa arvoa yhteisölle tilanteessa, jossa monen yrityksen liiketoiminta oli uhattuna ja toimintaympäristö nopeasti muuttunut koronan vuoksi.  Projektissa hyödynnettiin kamarilaisten omia työelämätaitoja ja tuotettiin alusta mihin pystyi ilmoittamaan avun tarpeesta tai tarjoamisesta (niin kaupalliset kuin yksityisetkin) ja projekti onnistuikin mainiosti. Ihan Mikkelistä -projekti kuvastaa mielestämme nuorkauppakamaritoimintaa parhaimmillaan.   

Jenni ja Mikko Oksanen, Mikkelin Nuorkauppakamari 


On ollut hienoa päästä vaikuttamaan ja rakentamaan Mimmit johtaa -projektia, jonka tarkoituksena on edistää naisjohtajuutta ja tasa-arvoa työpaikoilla.

Merkittävän aiheen edistäminen, upeiden yhteistyökumppanien ja keynote -puhujien hankinta sekä yhdessä tekeminen ja onnistuminen ovat olleet tämän projektin keskiössä. Projektin myötä olen päässyt myös haastamaan itseäni ja kehittämään omia taitojani.

Karoliina Nykopp, Havis-Amandan Nuorkauppakamari