USEIN KYSYTTYÄ

Mikä on JCI?

Käsitteistä: JCI = Junior Chamber International eli suomeksi Nuorkauppakamari ja ruotsiksi Juniorhandelskammare

Suomen Nuorkauppakamarit ry on perustettu vuonna 1957. Suomessa varsinaisia jäseniä on n. 2 000 ja yhdessä kunniajäsenten, koejäsenten ja senaattoreiden kanssa, muodostamme n. 5 000 nuorkauppakamarilaisen aktiivisen verkoston.

 

Mitä saat nuorkauppakamaritoiminnasta?

Kansainvälisiä mahdollisuuksia

Olemme osa yli 100 maassa toimivaa Junior Chamber Internationalia. Suuret määrät nuorkauppakamarilaisia matkustaa vuosittain alueellisiin (esim. Eurooppa-) ja maailmankattaviin kokouksiin (maailmankokous). Parhaimmillaan maailmankokouksessa saattaa olla yli 10.000 osallistujaa ja Suomestakin satoja. Lisäksi monilla paikallisilla kamareilla on ystävyys-, eli ns. twinning-kamareita eri puolilla maailmaa. Missä tahansa kohtaatkin nuorkauppakamarilaisen, on heillä aina yhteinen harrastus, mikä helpottaa ystävystymista, liikesuhteita ja verkostoitumista.

Mahdollisuuksia kehittyä johtajana

Johtajuuteen kouluttaudutaan nuorkauppakamarissa ottamalla vastuita erilaisissa tehtävissä. Luottamustehtävät esimerkiksi kamarin hallituksessa tai projekteissa kestävät vain vuoden. Ajatus on, että joka vuosi mennään ylöspäin ja kerätään vuosittain vaihtuvia johtajuuskokemuksia ja kasvetaan turvallisessa ympäristössä johtajuuteen. Haasteena on ihmisten johtaminen harrastustoiminnassa.

Koulutusta edullisesti

Nuorkauppakamarit järjestävät sekä paikallisella että kansallisella tasolla erilaisia koulutustilaisuuksia. Ne voivat olla yritysvierailuja, luentoja erilaisista aiheista tai vaikkapa esiintymiskoulutusta. Kouluttajat löytyvät yleensä omista verkostoista ja siksi koulutukset ovat yleensä maksuttomia. Nuorkauppakamarissa kannustetaan myös kouluttajana kehittymiseen, mihin on rakennettu selkeät koulutusohjelmat.

Kontaktiverkostoja

Viisituhatta suomalaista muodostaa oman verkostonsa, missä tavataan erilaisissa yhteyksissä ja tehdään yhdessä projekteja ja verkostoidutaan. Jäsenet edustavat erilaisia ammattikuntia ja omaa verkostoa hyödynnetään esimerkiksi rekrytointi- ja hankintatilanteissa. Nuorkauppakamarissa tärkeää on myös ystävyys ja vuosien aikana syntyneet suhteet.

Mahdollisuuden vaikuttaa elinympäristöösi

Nuorkauppakamari on poliittisesti sitoutumaton ja se vaikuttaa järjestönä yhteiskuntaan juuri johtajuutta kehittämällä. Parempi johtajuus on yhteiskunnan menestystekijöitä, lisäksi nuorkauppakamari nostaa positiivisia esimerkkejä esiin projektiensa kautta esim. Vuoden Nuori Menestyjä (TOYP), Vuoden Nuori Johtaja, Tuottava Idea,  jne.

Kannustusta yrittäjyyteen

Nuorkauppakamarilaisista reilu neljännes on yrittäjiä. Yrittäjyyteen kannustetaan ja se nähdään suomalaisen talouselämän yhtenä perustana. Nuorkauppakamarilaisista löytyy yrittäjien lisäksi monien eri alojen päättäjiä, asiantuntijoita ja vaikuttajia. Kaikki ovat siis tervetulleita.

 

Kuka voi liittyä nuorkauppakamaritoimintaan?

Nuorkauppakamarilaiseksi voi hakeutua kuka tahansa 18–40-vuotias, joka on kiinnostunut edellä mainituista asioista. Sinun ei tarvitse olla yrittäjä tai huippujohtaja, mutta olet kiinnostunut johtajuustaitojesi ja itsesi kehittämisestä. Tyypillisin liittymisikä on opintojen jälkeen työelämään siirryttyä.

Hyöty työnantajalle

Työnantaja hyötyy työntekijänsä harrastuksesta johtamis- ja muun kouluttautumisen kautta. Luottamustoimista ja projekteihin osallistumisesta on selkeä etu työmarkkinoilla.

Liittyminen tapahtuu paikallisen nuorkauppakamarin kautta

Kamareita löytyy melkein kaikista kaupungeista ja suurimmista kaupungeista useampiakin.

Ota yhteyttä paikalliseen kamariin ja lähde tutustumaan johonkin kamarin järjestämään tilaisuuteen. Mikäli toiminta kiinnostaa, hae tutustumis- tai koejäsenyyttä. Huomaat pian onko kamaritoiminta juttusi. Ole aktiivinen jotta saat toiminnasta kaiken hyödyn irti.

Nuorkauppakamari ei siis ole mikään salaseura, vaan avoimesti avoinna kaikille jotka haluavat olla mukana rakentamassa positiivista yhteiskuntaa kehittämällä nuorten aikuisten johtamistaitoja ja yrittäjyyttä.

Jos et tiedä mihin kamariin ottaisit yhteyttä, niin kysy neuvoa. Yhteystiedoista löydät apua.